Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 15.

„Tegyünk meg mindent mindazokért, akiket betegség, anyagi szükség, szomorúság vagy egyéb baj fenyeget, ezzel adjunk választ újra és újra Krisztus végtelen szeretetére” – mondta az esztergomi Bazilikában celebrált nagypénteki szentmisén Erdő Péter bíboros. Az esztergomi érsek ma a budapesti Szent István-bazilikában misézik Kép: Sopronyi Gyula Önként vállalt kampánycsendet hirdetett a húsvéti ünnepek idejére az MSZP. A párt azt szeretné, ha a felforrósodott kampánylégkör ellenére mindenki nyugodtan, családja körében töltené az ünnepet, politikai és vallási hovatartozásától függetlenül.

„Azt kívánjuk, hogy a húsvét a hívők és a nem hívők számára határon innen és túl, a jobboldalra vagy a baloldalra szavazók számára is békességes hétvégét hozna” – mondta tegnap Szili Katalin. A házelnök arra is emlékeztetett: a zsidók is most ülik a pészah – az Egyiptomból való szabadulás – ünnepét, illetve április 16-án a holokauszt emléknapját.

„Az ünnepeket követően azonban – mondta az Országgyűlés elnöke – a társadalom tegye fel a pontot a múlt vasárnap megrajzolt i-re. Azaz a még nyitva maradt 110 választókerületben segítse győzelemre a szocialista, szabad demokrata jelölteket.”

Gyurcsány Ferenc kormányfő tegnap közleményben tudatta: Magyarországnak most talán nagyobb szüksége van a nyugodt és békés, családias ünnepre, mint a közelmúltban bármikor.

A Fidesz már a keddi elnökségi ülés után jelezte: arra kérik a pártokat és a képviselőjelölteket, hogy csatlakozzanak kezdeményezésükhöz, és az ünnepek végéig ne kampányoljanak; tekintsenek el a politikai csatározásoktól, egymás sértegetésétől, kritizálásától. Az MSZP még aznap csatlakozott a felhíváshoz.

Comments are closed.