7féle

sofar, 2006. április 13. 23:12  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Műsorajánló

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 14.

Hétfő 22.00, m2

Ebéd a szabadban

Rendezte: Jean Renoir

A fontoskodó professzorral egy kecskepásztor csodát művel. Természetfölötti képességei segítségével egy szépséges fiatal lány karjaiba varázsolja… A szerelmi félreértéseken alapuló történet egy békés, boldog vasárnapi piknik során bontakozik ki. A filmrendező Jean Renoir – apja, Auguste Renoir festészetének adózva – impresszionista képekkel idézi meg a századvég tobzódó életörömét. Chaplin a világ legnagyobb rendezőjének tartotta. Életművének darabjai ma is élő klasszikusok.

Kedd 21.45, TV2

Padlógáz

Rendezte: Michael Keusch

Egy sebességőrült fiatal társaság feltuningolt autóival rendszeresen versenyeket szervez az autópályán. Az életveszélyes illegális futamokat azonban az utóbbi időben gyakran zavarják meg a közlekedésrendészetiek. A rendőrök igazából azokat a high-tech felszereltségű autótolvajokat üldözik, akik ritka sportkocsikat nyúlnak le a sztrádán haladó kamionokból. Schmitt-Janke parancsnok megbízza az újonc Karl-Heinzt, hogy vegyen részt az illegális autóversenyeken.

Szerda 20.05, m1

Sorstalanság

Rendezte: Koltai Lajos

Köves átlagos zsidó kamasz fiú átlagos sorssal Budapesten, 1944-ben. Nem sokkal azután, hogy apját munkaszolgálatra viszik, őt is elfogják, majd bevagonírozzák és Auschwitzba, onnan pedig Buchenwaldba szállítják. Köves nem lázad sorsa ellen, nem lepődik meg, nem keres kiutat. Ő csak van, és megfigyel; egész addig, míg sok véletlennek és szerencsés vagy szerencsétlen fordulatnak köszönhetően haza nem kerül. Hisz nincs olyan képtelenség, amit ne élhetnénk túl.

Csütörtök 21.10, TV2

Mint a kámfor

Rendezte: Steven Soderbergh

Jack Foley több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, és három évtizedet kellene letöltenie. Minden nap a szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában azonban éppen egy nyomozónő kerül Jack és társa, Buddy útjába, akit túszként magukkal visznek. Karen Sisco minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Csak egy probléma van, Jack rabul ejti a szívét. Főszereplők: George Clooney, Jennifer Lopez.

Péntek 22.05, Duna TV

Kávé és cigaretta

Rendezte: Jim Jarmusch

Minden egyes különálló jelenet egy-két üldögélő, kávéjukat szürcsölgető és cigarettázó emberek eszmecseréjéről szól, olyan témákról, mint a koffeintartalmú nyalóka, az Elvis-féle összeesküvés-elmélet, az angol tea helyes elkészítési módja, Nikola Tesla találmányai… A szereposztás szélsőségesen eklektikus és különleges. Neves színészek és zenészek, válogatott különcök (Bill Murray, Cate Blanchett, Iggy Pop, Roberto Benigni, Steve Buscemi, Steven Wright, Tom Waits) tablója fekete-fehérben.

Szombat 19.30, RTL Klub

Szombat esti láz

Táncshow sztárokkal

A táncverseny rajtjához nyolc versenyző-pár áll. A párok egyik tagja mindig egy ismert sztár – Ábrahám Edit, Erdélyi Mónika, Horváth Éva, Zsédenyi Adrienn, Czene Attila, Hajas László, Kulka János, Szellő István -, a másik pedig egy táncos. A párok mindegyike bemutatja a táncát, majd elindul a szavazás. A nézők és a zsűri szavazatai alapján minden héten kiesik egy pár, a döntő napján már csak négy pár maradhat versenyben. A fináléba négy pár jut majd, akik közül kikerül az év táncos sztárpárja.

Vasárnap 01.00, TV2

Az üldözők

Rendezte: Arthur Penn

Bubber Reeves, akit olyan gyilkossággal vádoltak meg, amelyet nem ő követett el, megszökik a börtönből. A helyi seriff, Calder makacs és önfejű ember, nem tűri, hogy bárki beleszóljon a munkájába, még akkor sem, ha az illető a legnagyobb helyi olajbáró, Val Rogers. Val szeretne mihamarabb megszabadulni Bubbertől, de Calder nem az a fajta, akit meg lehet vesztegetni. Főszereplők: Robert Redford, Marlon Brando, Jane Fonda.

21.00, HBO

Szezon

Rendezte: Török Ferenc

2003 nyarán három huszonéves fiatal – Guli, Virág és Nyéki Peti – tengődik Karcagon. Néhány esztendeje végeztek a debreceni vendéglátóipari szakközépben, most az egyik helyi diszkóban dolgoznak pultosként. Guli nehezen találja helyét a sivár kisvárosi közegben. Miután kirúgják a diszkóból, az alföldi fiúk nekivágnak az országnak. Egyetlen dolog fontos nekik, történjen már valami. Csakhogy fogalmuk sincs arról, mi az a valami, aminek történnie kellene. Elindulnak a Balatonra…

Comments are closed.