Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2006. április 12.

A Ferencváros öt percet leszámítva végig irányította a mérkőzést, és megérdemelten nyert a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Borsodi Liga 17. fordulójából elhalasztott találkozón.

Ferencváros-Budapest Honvéd 3-1 (2-1)

Üllői út, 5871 néző, v: Szabó Zs.

Gól: Jovánczai (28.), Balog (39.), Lipcsei (67., 11-esből), illetve Schrancz (45+1.)

Ferencváros: Kemenes – Balog, Tímár, Botis, Leandro – Bognár (Budovinszky 88.) – Szalai (Horváth 81.), Lipcsei, Laczkó – Tőzsér – Jovánczai (Bajevski 72.)

Budapest Honvéd: Tóth – Kovács N., Udvari, Baranyai, Takács – Dancs – Csobánki (Miro 56.), Pomper, Genito – Dobos (Bozori 56.), Schrancz (Mészáros 83.)

28. perc: bal oldali szöglet után a labda a védőkről Leandro elé pattant, akinek lapos lövésébe Jovánczai beleért, így Tóthnak esélye sem maradt a hárításra (1-0).

29. perc: a szurkolók a műsorközlő többszöri figyelmeztetése ellenére sem fejezték be más csapatok és egymás szidalmazását, ezért Szabó játékvezető megállította a játékot. A mérkőzés fél perc szünet után folytatódott.

39. perc: Lipcsei ívelt be szabadrúgást jobb oldalról, mindenki lemaradt a labdáról, Tóth is rossz ütemben lépett ki, és Balog a hosszú saroknál 3 méterről az üres kapuba helyezett (2-0).

45+1.: Schrancz szerzett labdát 18 méterre a ferencvárosi kaputól, és hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (2-1).

Szünet: A hazaiak kijöttek a pályára, a kispestiek még a játékoskijáróban voltak, amikor Szabó Zsolt berendelte az együtteseket az öltözőbe, mert a szurkolók továbbra is egymást gyalázták. A találkozó végül a tíz perccel meghosszabbított szünet után folytatódott. A bíró a két csapat technikai vezetőjét arról tájékoztatta, hogy a következő sportszerűtlen lelátói megnyilvánulás esetén lefújja a meccset. A pályára érkező játékvezetőket kórusban szidták mindkét együttes hívei.

67. perc: Tőzsér a tizenhatoson belül átesett Baranyi lábán, a játékvezető 11-est ítélt, amelyet Lipcsei magabiztosan a jobb sarokba lőtt (3-1).

76. perc: a hazai szurkolók a ferencvárosi indulót énekelték, amikor a vendégszektorból antiszemita rigmusokat lehetett hallani, ezért a játékvezető ismét megállította a játékot. Három perc szünet után folytatódott a mérkőzés, a kispesti drukkerek éppen a hazai csapatkapitányt, Lipcsei Pétert szidták kórusban.

A ferencvárosiak az első perctől nagyon agresszíven letámadták a vendégeket. A kispestiek nem tudtak mit kezdeni ezzel a harcmodorral, rengeteg labdát elvesztettek a saját térfelükön és semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A játékrész utolsó másodperceiben az első veszélyes vendégtámadás hatalmas góllal zárult, így újra nyílt lett a találkozó.

A második 45 percet a kispestiek kezdték harcosan, de a lendület alig öt percig tartott, utána ismét a házigazdák vették át az irányítást. A játékmegszakítások miatt közel 120 perces meccsen megérdemelt ferencvárosi győzelem született.

(forrás: MTI)

Comments are closed.