Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 10.

Részlet a Fantastic Show című részből A Vadim Jelizarov Táncszínház a legnépszerűbb darabjaiból válogatott előadással lép fel az Erkel Színházban ma és holnap este hét órától.

A társulat előadásaiban ötvözi a klasszikus és a modern balett, a néptánc és a sztepp, valamint a dzsessz és a társastánc elemeit, mindezt sajátos módon. Az együttes tagjai korábban Ukrajna és Oroszország kiemelkedő sportolói voltak, többen világbajnokok, sokan a Victoria tánccsoportban sportoltak. Így mindegyikük magasan képzett, tehetséges, rutinos táncos. Műsoraikat a sporttánc szigorú világát felülírva alakítják ki, legfrissebb koreográfiáik olyan világirodalmi művekből és zenei darabokból táplálkoznak, mint a Carmen, a Pygmalion, A párizsi Notre-Dame és A szerelem története. Ezekben a művekben fontos szempont a tisztán érthető cselekmény, amely láttán a néző együtt él a darabbal, megérti és átérzi mindazt, ami a színpadon történik.

A társulat turnézott már Németországban, Svájcban, Belgiumban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban és Izraelben is. Szereplői voltak Cannes művészeti programjainak, felléptek a berlini Friedrichsstadtpalace színpadán. Múlt év februárjában Las Vegas vendégei voltak, és egy éve Magyarországon is felléptek már.

A műsor első részében Carmen ismert történetét láthatjuk táncban elbeszélve. G. Bizet és R. Scsedrin örökzöld klasszikus zenéjére először született olyan színpadi előadás, amelynek alapjául a társastánc stílusa és technikája szolgál. A második részben (Fantastic Show) pedig a társulat előadásainak (Bécsi keringő, Retro, Szoknya, Rock and roll, Quickstep, Manöken, Keleti tánc, Mambo) legjobb részleteit láthatjuk.(S. M.)

Koncertek

Budapest Sportaréna, április 10.: Liza Minnelli koncertje.

Művészetek Palotája (Budapest), április 10. 19.30: A Jazztavasz utolsó napján a Percussion Project ad koncertet.

Olasz Kultúrintézet Hangversenyterme (Budapest VIII., Bródy S. u. 8.), április 11. 18.30: Donatella Failoni (zongora) és Szecsődi Ferenc (hegedű) koncertje, műsoron Liszt, Kodály, Bartók.

Debrecen, Kossuth tér, április 11.: a város napja alkalmából egész napos rendezvény, amelyet este a Desperado koncertje zár.

A38., (Budapest, Petőfi híd, budai hídfő) április 14. 20.00: a MOLto Vivace sorozat újabb estjén Tomasz Szukalski (PL) és az Eichinger Quartet játszik.

Comments are closed.