Forrás: Népszava

Április 28-ig látható A roma holokauszt és a Rasszizmus a mai Európában című vendégkiállítás. A zömében fotókból és egyéb dokumentumokból álló tárlat rendezője és házigazdája a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága, az anyagot a Német Szintik és Romák Heidelbergi Dokumentációs Központja állította össze.

Tájházi Műhely Nagytótfaluban

A tájházak pedagógiai hasznosításának lehetőségei annak a képzési napnak a témája, amelyet a Magyarországi Tájházak Szövetsége Dél-dunántúli Regionális Szervezete tart Nagytótfaluban április 7-én. Az itteni műhelymunkát követően a résztvevők a kásádi tájházzal és a siklósi várral ismerkedhetnek meg.

Átadták a megyei sportdíjakat

Tegnap délután a megyei önkormányzat Papnövelde utcai dísztermében vehették át az érintettek a „Baranya megye kiváló serdülő, ifjúsági sportolója, utánpótlás edzője, Baranya sportjának támogatója 2005” díjakat Tasnádi Pétertől, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnökétől. Az ünnepségen 22 serdülő korú egyéni sportoló és csapat, 20 ifjúsági korú egyéni sportoló és csapat, 3 edző és egy baranyai sporttámogató kapott elismerést.

Klub Next Mohácson

Az országos hálózatba kapcsolódó Maximum Klub révén a Duna-parti városban is működik Klub Next. Az igényesen kialakított, internetkávézóként is működő sétálóutcai helyiség (képünkön) kötetlen beszélgetésekre kiváló helyszín, de közéleti, önismereti és könnyedebb programokon is részt vehetnek az érdeklődők. (fotó: klub)

Épül a pécsi Kika

Szerdán délelőtt 10 órakor a Tesco és az Elektroworld mögött dr. Toller László polgármester rakta le a Kika áruház alapkövét. Az ismert áruház profilja a lakberendezés, és a tervek szerint még idén megnyit. Részben az eseményhez kapcsolódóan 16.30-kor az Európa Ház konferencia termében „Az alapozás éve” címmel tartott nyilvános fórumot az EKF Pécs 2010 Menedzsment Központ.

Comments are closed.