Forrás: Népszava

Bozóki András kulturális és Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter tegnap szerződést írt alá Toller Lászlóval, Pécs polgármesterével az Európa Kulturális Fővárosa 2010 program beruházási és fejlesztési forrásainak biztosításáról. A város öt kulcsprojektjével 31,14 milliárd forint európai uniós és hazai forráshoz juthat 2007 és 2009 között. A megállapodás szerint a kormányzat EU-s és hazai forrásokból Pécs öt kulcsprojektje 34,6 milliárdos összköltségének 90 százalékát, míg Pécs önkormányzata ennek 10 százalékát biztosítja. A miniszterek vállalják, hogy az EU strukturális alapjaiból odaítélhető források tervezésénél az EU-hoz benyújtandó Nemzeti Stratégiai Referenciakereten belül kiemelten szerepeltetik majd Pécs öt kulcsprojektjét „Pécs – Európa Kulturális Fővárosa nagyprojekt” címen. A nagyprojekt EU általi befogadásának elősegítése érdekében az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter legfeljebb 1 milliárd forint előkészítési támogatást biztosít a tervezési feladatok támogatására. (Népszaava)

Nyolcszázadik Páratlan páros

Szerdán este nyolcszázadik alkalommal játszották a Páratlan páros című komédiát a Vidám Színpadon. Az előadás premierjét huszonegy évvel ezelőtt rendezték a Madách Kamara Színházban Pethes György rendezésében. Az elmúlt évtizedekben az előadásnak rajongói kulubja jött létre, melynek tagjait meghívták a jubileumi előadásra. Képünkön a produkció szereplői az ünnepi előadás után. (Népszava)

Koncert a honvágy jegyében

A pécsi Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozatának mai fél nyolckor kezdődő koncertjének a Művészetek Palotájában a címe a Honvágy. A hangverseny programja:

Bartók: Magyar képek, Csajkovszkij: Melankolikus szerenád, Op. 26., Valse-scherzo, Op. 34.

Dvorak: IX. szimfónia e-moll, Op. 95 – Újvilág. Közreműködik: Baráti Kristóf hegedűn. Vezényel: Marko Letonja. A karmester 1987-ben nagy sikerrel debütált a Szlovén Filharmonikusokkal. Vezényelt a milánói, a nápolyi és a római operaházban, vendégkarmester volt Spanyolországban, Ausztriában, Németországban, Csehországban, Magyarországon, Japánban, Izraelben és az Egyesült Államokban. A Bázeli Szimfonikus Zenekar Marko Letonját választotta vezető karmesterének és zeneigazgatójának. (Népszava)

Kedvezményes hetijegyek a Szigetre

Tavaly már hetekkel a Sziget előtt nem lehetett hetijegyet kapni a rendezvényre és volt olyan nap, hogy a napijegyek is elfogytak. Miután idén még erősebb program, ezzel együtt nagyobb érdeklődés is várható, a szervezők úgy döntöttek, hogy a 25 ezer db kiadható, hagyományos hetijegy mellé további 15 ezer db olcsóbb, „hazamenős-nem sátrazós” hetijegyet is kiadnak. Az „ottalvós” (vagy sátrazós) hetijegy elővételben május elejétől június 15-ig négy napijegy árába, azaz 24.000 forintba fog kerülni. Június 16-tól 30.000 ft lesz a heti beugró. Ez az ár azonban – a korábbi évek gyakorlatától eltérően -, a Sziget kezdetével már nem emelkedik. A „hazamenős” hetijegyet elővételben június 15-ig mindössze 20.000 forintért, később 25.000 forintért lehet majd megvenni, a belépővel sátrat nem lehet behozni a Szifgetre. Idén a szervezők a tavalyinál több, összesen 40 ezer – sátrazós és nem-sátrazós – hetijegyet adnak ki, és a napi 65 ezer fős befogadóképesség nem változott, ezért a tavalyi 40 ezer napi egynapos belépő helyett idén csak 25 ezeret ad ki a szervező. (Népszava)

Comments are closed.