Forrás: Népszava

Radikális megnyilvánulásaikról ismert közéleti szereplők is támogatják a Fidesz kampányát és felszólalnak nagygyűlésein, agitálnak a párt mellett. Kerényi Imre forradalomról, Bayer Zsolt KISZ-Führerekről, Döbrentei Kornél szakállasokról, Szentmihályi Szabó Péter pedig az SZDSZ férfiszimpatizánsairól írt, illetve beszélt.

A Fidesz múlt vasárnapi nagygyűlésén több radikális közíró, értelmiségi is felszólalt, illetve a színpadon köszöntötte a tömeget. Néhányuk megszólalása meglepetést kelthetett volna, ha korábbról nem lennének ismertek szélsőséges megnyilvánulásaik.

Kerényi Imre színházrendező korábban az MSZP és az SZDSZ egymásratalálását segítő Charta-tüntetések aktív résztvevője volt, de egy ideje már a polgári körök harcos szónoka. Kerényi, aki annak idején MSZMP-tag is volt, a Fidesz Kossuth téri nagygyűlésén azt mondta, „Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog! A komcsi csalt, a komcsi csal, a komcsi csalni fog!”. Egy celldömölki beszédében pedig a tudósítások szerint – melyet később Kerényi tagadott, hogy elhangzott volna – úgy fogalmazott, hogy „Aki szereti a hazáját, lépjen be a polgári körök hadseregébe. Az a cél, hogy 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni. Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. Ha ők győznek, forradalmat kell csinálni” Kerényi 2002-ben arról beszélt, hogy Szent István Magyarországával szemben a Kun Bélák Magyarországa áll. A Magyar Nemzetnek pedig azt mondta, „Ez egy két részre szakadt ország, és ennek a két résznek, két országnak meg kell mérkőznie.

Bayer Zsolt, aki korábban a Népszabadság újságírója volt, ma a Magyar Nemzet főmunkatársa, rendszeresen, válogatott szavakkal jellemzi Gyurcsány Ferencet. Legutóbb például így: „Pökhendiség, otrombaság, nyegleség, demagógia, lekezelés, támadó agresszívitás, önteltség, valami hihetetlen, ájult önimádat”. De előfordul, hogy saját maga múltjával állítja párhuzamba Gyurcsány életét: „Mert tudod, Ferenc, én 1988. március 30-án éjjel Fideszt alapítottam. Te pedig gyáva és sunyi KISZ-Führerként leveleket írogattál a pártführereknek”. Bayer egy tavalyi írásában háborús hősnek tüntette fel Ante Gotovina tábornokot, aki ellen bűntetőeljárás indult a szerbek elleni kegyetlenkedések miatt. Bayer a választásról azt írta, hogy „(..)nem vagyunk hajlandók beletörődni az MSZP-be. Az örök bűnbe, az aljasságba. Ha a magyarországi média nem az lenne, ami, ezek soha, de soha nem kerülhetnének még közelébe sem a hatalomnak. Ám ezeknek még a gazembermédia is kevés. Ezeknek csalni kell.”

A Fidesz-nagygyűlésen szót kapott Döbrentei Kornél költő is, aki korábban a Tilos rádió előtti tüntetésen – melyet a rádió műsorában elhangzott sértő megjegyzés miatt szerveztek – azt mondta: „Van akaratunk és késztetésünk tiltakozni a népünk megsemmisítésére törekvő, vallási köntösben folytatott engesztelhetetlen háború ellen! A magyarság erkölcsi holokausztja ellen, amelyet álpróféták, álruhában, álorcában – csak a szakálluk valódi – vezényelnek.” Döbrentei kijelentése miatt később több mint 140-en kiléptek az írószövetségből. Döbrentei a Vasárnapi Újság című rádióműsorban úgy fogalmazott: „(…)nálunk az országvezetésre ki- vagy megválasztott elit zöme járult hozzá, teremtette meg, emelte a hivatalosság rangjára, tehát legitimizálta a sátáni működést és annak egész eszköztárát. És ez már nem bocsánatos. Ez már halálos bűn.” Egy másik rádiójegyzetében pedig ez hangzott el: „Megalázó az a gátlástalanság, elmebetegnek minősítés, amely az országelzálogosítóktól naponta hozzánk érkezik (…)”.

Szentmihályi Szabó Péter, aki a Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője által is jegyzett Demokrata Videó Televízióban is szerepel, saját versét szavalta el a Fidesz nagygyűlésén. Szentmihályi Gyurcsányról, akit Baxternek nevez, azt írta: „Egy internetes újság szerint az SZDSZ par

Comments are closed.