Forrás: Emih

Egy gombostűt sem tudtunk volna leejteni, annyi bizonyos, oly sokan gyűltek össze, múlt csütörtökön Kepes András előadására és a Sábeszi imakönyv ünnepélyes bemutatójára…

A riporter az RTL – klubon nemrég fejezte be 12 részes sorozatát, a „Világfalu”-t, amely eddigi népszerűségét még tovább öregbítette A közönség azonban nem elsősorban a sorozat kulissza titkaira, sokkal inkább Kepes személyes története iránt érdeklődött. A könnyed szellemességgel válaszoló sztárnak sokáig fogalma sem volt ki is valójában. Származása titkát tízévesen ismerte meg szüleitől. Ekkor tudta meg, hogy nagyszüleivel milyen szörnyűség történt és ekkor fogalmazódott meg benne, hogy a zsidóság nem lehet valami jó dolog, ha ennyi szörnyűség esett meg miatta.

Csak később kezdte felfedezni családi gyökereit és a zsidóság pozitív oldalát is. A békéscsabai hitközség elnökét, az aranyszívű Braun bácsit, ahogyan a kortársai nevezték. Nem is beszélve az MTK és a magyar válogatott híres futballistájáról, Braun „Csibiről”, akinek még a hetvenesek is átadták a helyüket a villamoson. Akadnak, akik nem vállalják zsidóságukat, ám a népszerű tévés sztár nem tartozik közéjük. Mindig is kereső-kutató ember, aki jól tudja, hogy Isten és transzcendencia nélkül a modern korban nem élhetünk. Nemcsak a világ a nagy vallásaival ismerkedett meg, de kutatta az ősi mítoszok ismeretét is. Három feleségétől öt leánya született, köztük a legnagyobb, Bori állt a zsidósághoz legközelebb.

Comments are closed.