Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 5.

Kép: REUTERS – Adrees Latif

Olmert a Munkapárttal próbálkozik

Az izraeli parlamenti választásokon győztes Kadima párt vezetője, Ehud Olmert kedden bejelentette koalícióalkotási szándékát Munkapárttal. „Amint az elnök megbíz a kabinet megalakításával, koalíciós tárgyalásokat kezdünk, hogy mielőbb kormányt alakíthassunk a Munkapárttal, mint a legnagyobb partnerrel – mondta Olmert egy jeruzsálemi sajtótájékoztatón, amelyet Amír Pereccel, a Munkapárt vezetőjével tartott keddi megbeszélésük után. (MTI)

Thakszin távozik

Tegnap bejelentette távozását Thakszin Sinavatra (képünkön) thaiföldi miniszterelnök. Pártja ugyan megszerezte a voksok több mint felét a vasárnapi választásokon, mindennek ellenére kényelmetlen helyzet alakult ki. Ellenzéki bojkott miatt ugyanis nem volt ellenfele Thakszin pártjának, így minden érvénytelen vagy ellenző szavazat rontotta a mellesleg igen népszerű miniszterelnök renoméját. 38 körzetben nem tudtak képviselőt választani, ami egyelőre a parlament megalakulását is akadályozza. (Munkatársunktól)

Basescu kitüntette Vizi E. Szilvesztert

Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tegnap Bukarestben a Románia Csillaga Tiszti Fokozatát vette át Traian Basescu román elnöktől. A rangos kitüntetést a Román Tudományos Akadémia megalapításának 140. évfordulója alkalmából adományozta a román államfő az intézmény bukaresti épületében tartott ünnepség keretében. (MTI)

Comments are closed.