Forrás: NOL

Szerda

Népszabadság * Uj Péter * 2006. április 5.

„Demjén Ferenc nemzetről, radikalizmusról, zsidóságról” (A Heti Válasz címlapsztorija)

A „Csepeli György elriasztja az utolsó liberális szavazót” című akvarellem sikerén felbuzdulva fogtam bele éppen a „Mikola István megszólítja az idős, iskolázatlan, vidéki rétegeket” című nagyszabású olaj tablóképembe, amelyet Juan Bautista Martínez del Mazo stílusában festek, amikor Visegrádnál föltört egy rózsaszín bőrtangás buzgár. Semjén Zsolt rohamkocsival sietett a helyszínre, és néhány nemzetiszín homokzsákkal, ráolvasással és másfél deci szárított szenteltvízzel azonnal elszigetelte a veszélyes vízjárási eltévelyedést. (Ebben az elsemjénesedett kampányban – nyugi, már csak tizennyolcat kell aludni, és vége; vagy akkor kezdődik elölről – egészen belejöttünk már a buzizásba, nem baj az egyébként, lehet buzizni kulturáltan, szórakoztatóan, korrektül, persze, csak vigyázni kell, hogy még véletlenül se homoszexuális polgártársainkat buzizzuk le, mert az mégiscsak bunkóság.) Lapzártakor megvan a felelős egyébként, találják ki, micsoda? Hát a globális felmelegedés. (Nem fogunk ebből a buzizásból kikeveredni soha.)

Berogyott a nagymarosi gát a kampányfotózásra érkező politikusok ezrei alatt, a közvélemény-kutatások szerint a 862 centiméteres budapesti vízállás a kormány esélyeit növeli, de 880 centiméternél magasabb tetőzés a Fidesznek kedvez, míg a kis pártokat a 840 centiméter alatti vízállás segítené a legjobban.

Persze ha föl nem támad a Szoborpark addig, Osztyapenko lépést nem vált a Hair és az István, a király dallamára, és egyetlen gesamkunstwerkorgiában egyesül a magyar nemzet önnönmagával, miközben Demjén Ferenc belép a Pa-Dö-Dőbe.

Mindenesetre kezd derengeni valami a nagy kérdés felől, miszerint mit is kezdjen a nyakába szakadt huszonegyedik századdal a lángoktól ölelt kicsi, hogy mi legyen az a megahungarikum, az a termék/szolgáltatás/brand, amely újra létezővé teheti az országot a világpiacon, szóval ezzel a katasztrófaturizmussal lehetne kezdeni valamit, ebben van fantázia, és van hozzá erőforrás is elég, miszerint katasztrófa, ugyan nem természeti, inkább intellektuális, de közönség lenne arra is, biztosan.

www.nol.hu/szerda

Comments are closed.