Forrás: Népszava

Bill Clinton feleségéről nem először állítják, hogy nem igazi „házitündér”. Most azonban nem más kérdőjelezi meg az előző First Lady háziasszonyi képességeit, mint az utóda, Laura Bush. Ma jelenik meg az Egyesült Államokban Ron Kessler újságíró portrékönyve George W. Bush nejéről. A Fehér Ház együttműködésével íródott könyvből kiderül, a pedáns texasi könyvtárosnőt megbotránkoztatta, hogy milyen „lehasznált” állapotban kapták meg az elnöki rezidenciát Clintonéktól. Amikor 2000-ben Hillary (képünkön) körbevezette utódát a Fehér Házban, Laura döbbenten látta, hogy a szőnyegek szakadtak, a dekoráció ízléstelen, a Lincoln-hálószoba kopott. Hillary Clinton persze soha nem titkolta, hogy szerinte a sütés-főzés-takarítás mellett más hivatása is lehet egy nőnek az életben. A szenátor nyilván lakberendező képességeinél büszkébb arra, hogy a száz legjobb amerikai ügyvédje közé választották, s New York szenátoraként is megállja a helyét. (Népszava)

Helms már nem emlékszik

Az őskonzervatív volt amerikai szenátor, Jesse Helms demenciában szenved – ismerte el a felesége. A 84 éves republikánus politikus romló egészsége miatt bevonult egy szanatóriumba. Helms az időskori leépülés mellett számos más kórral küszködik, csontritkulása, prosztatatrákja és szívproblémái vannak. Az észak-karolinai honatya, aki ötször hat évetet töltött a szenátusban, 2003-ban vonult vissza. Mr. No, ahogy a külügyi bizottság egykori elnökét gyakran emlegették, már nem dolgozik, nem tart beszédeket, de szívesesen fogad vendégeket és boldogan ad autogrammot. Igaz, mint kiderült, már nem mindig ismeri meg a látogatóit. (Népszava)

Túlélte a halálugrást a kisfiú

Csodával határos módon túlélte egy hétéves japán kisfiú az anyja halálugrását. A 40 éves asszony fiát szorosan magához ölelve kiugrott egy 20. emeleti ablakból, vagyis 60 méter magasból vasárnap, a Tokiótól 400 kilométerre lévő Szakaiban. Míg az anya a helyszínen életét vesztette, addig a kisfiú lábtöréssel megúszta. A rendőrség szóvivője szerint a nő, aki fiát is magával akarta vinni a halálba, saját testével óvta meg a gyereket. (MTI)

Schwarzi mellett a család

Egész családjával kivonult egy vasárnapi filmbemutatóra Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger (képünkön). A republikánus politikus, akit persze támogat felesége, a demokrata Kennedy-lány, Maria Shriver, már kampánymódban üzemel, újjáválasztásáért küzd. November 7-én, a félidős kongresszusi voksolással együtt tartják a kormányzóválasztást is. Schwarzit 2003-ban a szavazatok 48 százalékával választották meg, jelenleg a népszerűsége azonban csak 37 százalékon áll. (Népszava)

Lőttek az amerikai Winchesternek

Bezárta a kapuit a Winchester fegyvergyár, ahol 1866 óta készítették a világhíres vadászpuskákat. A vadnyugati filmekben használt jellegzetes Winchesterek utolsó darabjait a múlt héten készítették el a Connecticut állambeli New Havenben. Az üzem 186 dolgozójának felmondtak. A Winchester márka nem szűnik meg, a névhasználati jogot a belga Herstal cég vásárolta meg. Oliver Fischer Winchester 1853-ban alapította a gyárat, amely 1866-tól viselte a Winchester nevet. A Winchesterek eredetileg az amerikai polgárháború idején használt Henry puskák voltak, amelyeket számos alkalommal modernizáltak. A város hiába keresett befektetőt, aki átvette volna a történelmi üzemet, úgy néz ki, az Egyesült Államokban többé nem gyártanak Winchestereket. (Népszava)

Ítéletidő volt Izraelben

Száz éve nem volt áprilisban a vasárnapihoz hasonló felhőszakadás Izraelben. Egyes északi körzetekben egy nap alatt több eső esett, mint a sokévi átlag. Az év tíz hónapjában száraz hegyi folyómedrekben az esőzések nyomán annyi víz hömpölygött, hogy a gyanútlanul arra kocsizó emberek kocsijai ablakáig ért és magával sodorta a kocsikat. Az egyik elsodort kocsiból a férfinak sikerült kiugrania, de a 23 éves felesége belefulladt. A közelben egy másik vezetőt is holtan találtak elsodort kocsijában. A déli országrészekben is árvíz pusztított, egy kocsi felfordult és mindhárom utasa szörnyethalt. Jeruzsálemben is 24 órán belül 94 miliméter eső esett. (Népszava, Tel Aviv)

Comments are closed.