Forrás: Index

Két álközleményt is kiadtak szpmbaton a Fidesz nevében, a párt szerint feltörték munkatársuk számítógépét. Az egyik kommüniké Trianon emléknapot ígért, a másik pedig azt állította Kövér Lászlóra hivatkozva, hogy az ellenzéki párt csatlakozott volna a Jobbik tüntetéséhez, amelyen a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítását követelik. A Fidesz feljelentést tett.

Szombaton két közlemény is landolt a szerkesztőségek elektronikus postaládájába, amelynek feladója a levél fejléce szerint az ellenzéki párt sajtóosztályának munkatársa volt. Az egyik kommüniké Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök nevében azt állította, hogy „a Fidesz-kormány által bevezetett holokauszt-emléknap beváltotta a hozzá fűzött reményeiket, ezért Trianon-emléknap bevezetését javasolják. Az ellenzéki párt a Szabadság téri, szovjet emlékmű helyére pedig visszaállítaná a Trianon-szoborcsoportot.”

A másik közlemény azt állította Kövér László nevében, hogy a párt csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom keddi Szabadság téri tüntetéséhez, ahol a Jobbik az ott lévő szovjet emlékmű eltávolítását követeli majd. Az ellenzéki párt vasárnap délután közleményt adott ki, amelyben elhatárolódott a nyilatkozatoktól, és hamisítványnak nevezte az abban foglalatakat.

„Feltörték tegnap a Fidesz egyik munkatársának számítógépét, és nevével visszaélve ismeretlenek hamis közleményt juttattak el Pokorni Zoltán alelnök aláírásával a Fidesz honlapjának szerkesztőségéhez, és más sajtóorgánumokhoz” – tartalmazza az ellenzéki párt nyilatkozata, amelyből kiderül, Kövér László közleménye is hamisítvány.

„Sajnos, nem ez az első eset, amikor illetéktelenek visszaélnek a Fidesz, illetve a párt munkatársainak nevével, email címével. Tavaly október 20-án ismeretlen személyek hasonló módon adtak ki Révész Máriusz nevében fantomközleményt. Akárcsak akkor, a Fidesz most is rendőrségi feljelentést tesz az ügyben” – írja a Fidesz.

2 hozzászólás to “Álközlemények a Fidesz nevében”

  1. rosalie

    Ezt el kell hinni?

    rosalie

  2. evabarat

    ebarat
    rosalie, nem kell elhinni, de szórakoztató, nem?