Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2006. március 31.

Robbanásban életét vesztette pénteken Gázában a Népi Ellenállás Bizottságai palesztin fegyveres szervezet egyik parancsnoka; szemtanúk szerint az autójában ülő milicistával az izraeli légierő által kilőtt rakéta végzett, az izraeli hadsereg viszont tagadta, hogy köze lenne a detonációhoz.

A beszámolók szerint Abu Júszef el-Kúka Gáza nyugati részén haladt fehér Subarujával, amikor egy rakéta telibe találta a kocsit, s abból szemtanúk szerint csak egy elszenesedett roncshalmaz maradt.

A férfi az izraeli rádió szerint a gázai övezeti palesztin szélsőségeseket tömörítő Népi Ellenállás Bizottságai ernyőszervezet észak-gázai parancsnoka volt, s e minőségében egy sor Izrael elleni rakétatámadásért felelős. Noha az izraeli hadsereg szóvivője útján közölte, hogy nincs közük a 42 éves palesztin halálát okozó robbanáshoz, a fegyveres csoport Izraelt okolta a robbanásért. A bizottságok egyik szóvivője meg is fenyegette a zsidó államot, hogy „Izrael meglakol a parancsnok megöléséért”.

Előző nap Ciszjordániában egy palesztin öngyilkos merénylő négy izraeli telepest rántott magával a halálba. Az akciót, amelyet az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai palesztin szervezet vállalt magára, pénteken elítélte a jelenleg háromnapos dél-afrikai látogatáson tartózkodó Mahmúd Abbász palesztin elnök.

Saul Mofaz izrael védelmi miniszter csütörtökön kilátásba helyezte, hogy Izrael felújítja a palesztin aktivisták célzott likvidálását.

(MTI)

Comments are closed.