Forrás: Népszava

Másodfokú határozatában helybenhagyta és ezzel jogerőre emelte a Fővárosi Ítélőtábla az emberölési kísérlet és zsarolás miatt Leonyid Sztecurára – még 2004-ben – kiszabott nyolcéves fegyházbüntetést. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlott egy Magyarországon tevékenykedő, jól szervezett bűnözői csoport vezetője volt.

Jogerőre emelte a Fővárosi Ítélőtábla az emberölési kísérlet és zsarolás miatt Leonyid Sztecurára még 2004-ben kiszabott nyolcéves fegyházbüntetést, a mellékbüntetésként kiszabott végleges kiutasítást azonban – jogszabályi változás miatt – nyolc évre, vagyis határozott időtartamra változtatta.

Szigeti Ágnes, a bírói tanács elnöke azt mondta: az elsőfokú bíróság a cselekmény tárgyi súlyával, és a vádlott személyében rejlő veszéllyel arányban szabta ki a fegyházbüntetést, ezért annak sem súlyosítása, sem enyhítése nem indokolt. Bűnösnek mondták ki Sztecurát emberölés bűntettének kísérletében, amelyet felbujtóként követett el, valamint két rendbeli, bűnszervezetben folytatólagosan elkövetett zsarolásban, mint társtettest.

Az ukrán-izraeli állampolgárságú Sztecurára 2004. októberében kiszabott első fokú ítéltében a Fővárosi Bíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlott egy Magyarországon tevékenykedő, orosz és ukrán származású személyekből álló, jól szervezett és jelentős erőt képviselő bűnözői csoport vezetője volt.

Népszava Online

Comments are closed.