Forrás: Magyar Hírlap

Ebben a kampányban megfeledkeznek azokról, akiknek egyetlen szórakozása a nemzethaláltól való rettegés

„Réti Miklós, aki magát a kisgazdák legális elnökeként mutatta be, közölte, hogy most épp alig van pártja, de már szervezi.”

Őszinte ember. És optimista. Bár ütemérzéke mintha kissé cserbenhagyta volna. Mert kétségtelen, hogy a választási kampányban sok szó esik a pártokról, ám ha körülnézne, észrevehetné: a pártok többsége már meg van szervezve. A kampány nem a pártépítésről szól. Réti kisgazda azonban reális ember, nem a győzelemre játszik. Sőt liberális is, bizonyos tekintetben, elvégre parlamenti erőként sem tiltaná a külföldiek földvásárlását. Feltéve, hogy megtanulnak magyarul. Legalább a mezőgazdasági fogalmakat. És akkor a külföldi gazda vígan vásárolhatna vetőmagot, műtrágyát, traktort. De már kenyérért sem lehetne elküldeni. Egyelőre nem világos, hogy a szociálliberális kormány agrárpolitikájának bírálata a mezőgazdasági alapfogalmak körébe tartozik-e. Mindenesetre jó lenne, ha minden potenciális külföldi kisgazda legalább annyit megtanulna magyarul, hogy „Vesszen Gyurcsány!” Nem egyszerű név. És lehet, hogy marad.

Magyarország viszont biztos megmarad. Ez volt a Harmadik Út (MIÉP-Jobbik-Kisgazdák) rendezvényének fő üzenete. A világon két hely van biztonságban. A Kárpát-medence és Új-Zéland (bár utóbbi körül elég sok a víz).

Ezért menekülnek az itt épülő lakóparkokba a kalapos hollók. Nagyon szívós madarak, miattuk kell őrt állni otthon, az iskolában vagy munkahelyen. A hollókat onnan lehet legkönnyebben megismerni, hogy a templomban is kalapot hordanak. Tőlük kell visszafoglalni a lakóparkokat. Jelképes székely kisbaltánkkal.

Ha a templomokban nem találnának elég kalapos hollót, na, akkor meg lehet számolni a zsidókat.

Remélem, senki sem gondolta, hogy ebben a kampányban majd megfeledkeznek azokról, akiknek egyetlen szórakozása a nemzethaláltól való szakadatlan rettegés.

A MIÉP helyi sajtóreferense megkérte a jelenlévőket, rántsák meg szellemi harangkötelüket.

Gondolom, ha elég jól van rögzítve, arra felkötheti magát az, aki úgy érzi, már nem bír a hollókkal.

Makai József

Comments are closed.