Forrás: Népszava

Erkölcstelen nyilatkozatnak minősítette Tóth Zoltán választási szakértő annak a Bácsics Gyulának a kijelentését, aki a nagykátai választási bizottság MSZP-s alelnökének mondta magát. Bácsics a HírTV-nek azt nyilatkozta: 2002-ben láncszavazással csaltak a szocialisták. Tóth szerint az állítás nem bizonyítható, az MSZP szerint pedig Bácsics nem is alelnök.

Láncszavazásos csalás történt 2002-ben Pest megye 6. választókerületében, állította a HírTV Célpont című műsorában Bácsics Gyula, aki magát a nagykátai választási bizottság MSZP-s alelnökének mondta. Állítása szerint kétezer forinttal fizették le a szavazókat, akik – miután az első csak üres borítékot dobott az urnába – az MSZP átmeneti központjában húzták be az ikszeket a kihozott szavazólapokra. „Ez megyénként, minden településen működött, ahol MSZP-szervezet működött. Ezt még Ron Werber izraeli kampánytanácsadó találta ki” – nyilatkozta Bácsics, aki szerint most hasonló csalássorozatra készülnek a szocialisták. Bácsics 2005. júniusában lépett be a szocialistákhoz, állítása szerint azt is bizonyítani tudja, hogy pártdelegált alelnöke a helyi választási bizottságnak. Utóbbit az MSZP Pest megyei területi szövetségének alelnöke cáfolta, mondván Bácsics egy szabálytalanul összehívott ülésen jutott hozzá a tisztséghez, így jogosulatlanul használja ezt a funkcióját. Az MSZP vezetése ezzel egyidőben közölte: nem követtek el csalást Nagykátán.

Tóth Zoltán választási szakértő, a Belügyminisztérium volt közigazgatási államtitkára az InfoRádióban azt mondta: erkölcstelen Bácsics Gyula megnyilatkozása, hiszen az állítás már nem bizonyítható. Hozzátette: ezt a csalási módszert először 1998 után, az időközi országgyűlési választásokon tapasztalták, de nem az MSZP-nél és nem a Fidesz-nél. Nyilatkozott az ügyben Mikola István fideszes kormányfőhelyettes-jelölt is, aki nem tartja valós veszélynek a csalás lehetőségét az országgyűlési választáson. Mikola a közrádióban úgy fogalmazott: demokráció, jogállamban van, nem kell csalástól félni.

Népszava-információ

***

Bácsics lelövetéséről vízionált Bayer Zsolt

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a HírTV Péntek8 című műsorában – amelyet együtt vezet Csermely Péterrel, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesével -, úgy fogalmazott Bácsics Gyula nyilatkozatát felkonferálva: „Most majd el fogják mondani, hogy ez az ember, mit tudom én, elmebeteg, alkoholista, lehet, hogy nem mondanak semmit, hanem holnap lelövik, véletlenül el fogja ütni egy autó. Teljesen mindegy.”

Népszava-információ

Comments are closed.