Forrás: hirszerzo.hu

2006. március 25. 17:30

Durva hangú, a cigányság megfélemlítésére alkalmas fenyegető levelet kapott a hajdúhadházi cigány kisebbségi önkormányzat.

A dokumentumot szombaton Debrecenben sajtótájékoztatón tárta a nyilvánosság elé Juhászné Lévai Katalin, a Hajdúhadház központú egyéni országgyűlési választókerület szocialista képviselőjelöltje, valamint Lakatos Márton, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője és Rostás Zsigmond, a hajdúhadházi önkormányzat kisebbségi bizottságának elnöke.

Lakatos Márton megdöbbentőnek mondta a levél tartalmát, ami rendkívüli félelmet kelt a cigányság körében.

Ismertetése szerint a Magyarok! megszólítású levél arra szólít fel, hogy április 9-én a jobboldalra szavazzanak. A dokumentum szerint: „most már nem is csak a zsidók, hanem a cigányok is irányítanak. Azok a cigányok, akik genetikailag kódoltan lusták, munkakerülők, bűnözők”.

A levél szerint 2006 a változás éve, s a cigányokat és a zsidókat oda kell zavarni, ahová valók.

A géppel írt felhívás gázkamrával és Auschwitzba küldéssel fenyegeti meg a zsidókat és a cigányokat, de utóbbiaknak felajánlja az Indiába való végleges visszatelepülés lehetőségét is.

A Hajrá magyarok! aláírással végződő levél ismeretlen írója aláíróként a Friss Levegőt Polgári Kört, a Magyar Jövő Csoportot, a Vér és Becsületet, a MIÉP-et, a 67 Vármegyét, a Szövetség a Nemzetért Polgári Kört, a Turul Szövetséget, a Szálasi Társaságot, a Lelkiismeret 88-at és Tomcat-et jelölte meg.

A sajtótájékoztató részvevői elmondták: azt szeretnék elérni, hogy a magyarországi kisebbségek együttesen lépjenek fel az ilyen fenyegetések ellen. A jogi szakértők szerint a levél megvalósítja a közösség elleni izgatás bűncselekményét, amely akár három év szabadságvesztéssel is sújtható. (MTI)

Comments are closed.