Forrás: hirszerzo.hu

2006. március 22. 09:34

A rendőrség kedden lefoglalta a Matula Magazin egyik munkatársának számítógépét.

Az Index információi szerint a rendőrség különleges személyes adattal elkövetett visszaélés alapos gyanújával folytat nyomozást a Matula Magazinnal szemben a Jobbik feljelentése nyomán. A Matula Magazin egyik „szolgáltatása”, az Internet Zsidó Database (IZSDB) ügyében, kedden a rendőrség tanúként hallgatta meg a Matula Magazin egyik szerzőjét, és lefoglalta számítógépét.

Az IZSDB-be táplált élő magyar közszereplőkről az oldal megmondja, hogy hogy zsidó-e vagy sem. „Az számít zsidónak, aki szerintünk az. Az számít közszereplőnek, aki szerintünk az” – írja az oldal. A 2004 decembere óta működő „zsidóadatbázis” ügyében a választásokon a MIÉP-pel Harmadik út néven induló Jobbik Magyarországért Mozgalom 2005 júliusában tett feljelentést, azóta jórészt illetékességi huzavonával telt az idő – írja az Index.

A rendőrség a XV. kerületi ügyészség utasítására egyelőre ismeretlen személy ellen folytat nyomozás különleges személyes adattal elkövetett visszaélés megalapozott gyanújával. Kedden a rendőrség tanúként hallgatta ki a Matula Magazin egyik szerzőjét, és lefoglalta az ő, illetve barátnője számítógépét is.

A rendőrségi eljárás ellen – mivel nem gyanúsítottról van szó – panasszal él Tamás Bence Gáspár jogi képviselője, Pelle Andrea, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet ügyvédje. Az ügyvédnő az Indexnek elmondta, hogy az eljárás későbbi szakaszában várhatóan gyanúsítottként hallgatja majd meg a rendőrség. (Index)

Comments are closed.