Forrás: Erec

Ő nem most kezdett zsidónak lenni, már az izraeli-magyar kapcsolatok felmelegítésének kezdetén ezrek hallgatták őt, az igéret földjén.

Az Erec kérdésére válaszolva: Kishonti elmondta – Nagyon fontos, amit a Szochnut a magyar fiatalságért tesz, de én úgy érzem, hogy Izrael Államának a diaszpórában található 20 éven felüliekre is szüksége van.

Én azokat is szórakoztatni akarom, adni szeretnék magamból azoknak, akik – Isten ne adja – szociális otthonban vagy kórházban vannak.

A rivalda fénye azokra is kell, hogy ragyogjon, akik nem tudnak bejönni a színházba, hisz naponta amikor felkelek, vagy amikor a záróimával összegzem a napomat, mindig arra gondolok, hogy azt a talentumot,

az Őrökké-valónak és természetes génjeim hordozóinak, őseimnek köszönhetek, azért kaptam, hogy küldetés formájában tovább adjam.

Felajánlom, hogy május 21-én – amikor úgy mint tavaly, közel tízezren lesznek a Millenáris Parkban -, fellépek Izrael Állam alapításának 58-ik évfordulója rendezvényén, amely a két nép megértését és barátságát hivatott erősíteni.

Engem úgy neveltek, hogy ne csak a mindennapi leltárt készítsük el, hanem Ros Hasana és Jom Kippur táján is készítsünk számvetést. Az idei micvém az lesz, hogy az ország összes működő színpadán életre keltem a régi és az áhított új haza dallamait, imáit – úgyis mint Izrael tiszteletbeli követe, ahogyan ezt még nem az izraeli külügyminisztériumtól, hanem az izraeli és Magyarországi nézőktől kaptam -, ennek szeretnék eleget tenni, az Off-Off Broadway színház művészeti vezetőjeként, mely a közelmúltban alakult.

A színpadon ugyan még partnerekkel is egyedül vagyok a közönséggel, viszont a dallamok-szerepek szárnyán együtt repülünk az események színhelyére, kilométereket, határokat nem ismerve. Miután színházat egyedül készíteni képtelenség, ezért választottam harcostársamul Zoltai Andrea producer-asszonyt, aki átgondolt, de ugyanakkor melegszívű realitásával áll mellettem.

Hagy búcsúzzak mindannyiuktól az évezredes imával, hogy SÁNÁ HÁBÁ BE JERUZSÁLEM HÁ BNUJÁ.

De addig is újra találkozhatunk, 2006. április 7-én 15,00-kor valamint, április 20-án 15,00 és 19,30-kor, a Ferencvárosi Művelődési Központ színháztermében. Cím: Bp, IX. Haller utca 27.

Breuer

Comments are closed.