Forrás: RTL Klub

A könnyűzene igazi ünnepének helyszíne lesz 2006. március 13. és 19. között a Petőfi Csarnok.

Március 13., hétfő: Izraeli-Magyar Kulturális Nap, fellép az izraeli Gaya együttes, a Muzsikás együttes és Sebestyén Márta, valamint a klezmer zene egyik legnagyobbja, az amerikai Klezmatics együttes, amely zenekar csak a koncert, és természetesen a budapesti rajongók kedvéért utazik hozzánk. Érdekesség, hogy Purim ünnepe éppen március 13-ára esik.

Március 14., kedd: újra koncertezik Granpierre Attila. A legendás VHK-t alapító-, vezető zenész sok éves hallgatás után tavaly koncertezett újra. Balogh Kálmánnal, az ismert cimbalmossal létrehozták Vágtázó Csodaszarvas projektjüket, melyben a hazai folkzene legjobb session zenészei játszanak, s az első fantasztikus koncert után, átszerkesztett, még kifinomultabb formában ismét lejátsszák a „Tiszteletadás Bartók Bélának” című programjukat.

Március 15., szerda: SKORPIÓ. A Frenreisz Károly, Szűcs Antal Gábor, Tátrai Tibor, Pálvölgyi Géza, Németh Gábor jegyezte banda a hazai rock hőskorszak bemutatásra nem szoruló együttese. Igazi ünnep lesz a zenekar fellépése.

Március 16., csütörtök: Végre a Pecsában a modern hazai könnyűzene három kedvence. Az elit könnyűzene meghatározó előadó mintegy négy órás műsort adnak az este folyamán. A Carbonfools, a Lovasi András jegyezte Kiscsillag és az Emil.Rulez!

Március 17., péntek: A Petőfi Csarnok történetének egyik legmeghatározóbb zenekara a PUF ad újra koncertet. A PUF előtt a Colorstar lép fel. A PUF pecsás koncertjeit mindig nagy érdeklődés kíséri. Ezen este is kiváló hétvégi programot kínál.

Március 18., szombat: Budapest Blues Fesztivál. Tavaszi hagyománnyá vált, hogy a Petőfi Csarnok megszervezi márciusi blues-fesztiválját. Most sem fog csalódást okozni, két színpadon vagy tízórányi blues zene a magyar és amerikai zenészek előadásában. A közreműködők: Eric Sardinas, Kay Foster Jackson, B.B. & the Blues Shacks, Ripoff Raskolnikov All Stars, Enrico Crivellaro & Pribojszki Quartet, Paul Batto, Little Sonny & The Wild Cows.

Március 19., vasárnap: Art Ensemble of Chicago, az 1968-ban alakult, s azóta többször átalakult zenekar ma is méltó legendájához. A zenekar előszeretettel nevezi zenéjét Great Black Musicnak, semmint jazznek, minden zenei stílusban otthonosan mozognak. Játszanak bopot, rock and rollt, freet, bluest, bármit, amiben örömüket lelik. Jellegzetes színpadi viseletük a festett maszk a zenészek arcán.

Comments are closed.