Forrás: Stop!

Klezmer-musical az Operettben Időpont: 2006-03-13 10:35:22

Március 17-én a Budapesti Operettszínházban mutatják be Jávori Ferenc Menyasszonytánc című operettjét.

A hol megható, hol pedig drámaian feszült történet, a 30-as éveket idézve, egy erdélyi, román-magyar-zsidó kisvárosban játszódik. Itt találkozhatnak a szeretetreméltó, de természetesen esendő figurákkal. Rózsival, a szép, büszke lánnyal, aki egy váratlan fordulat következtében elveszítheti a férfit, akit szeret, a városka megbecsülését, mindent amiben eddig hitt.

Megismerhetik Andrást, aki szereti Rózsit, de nincs ereje ahhoz, hogy szembeszálljon az apjával. A jó öreg Herskovics bácsit, aki eddig minden nehéz helyzetet sikeresen megúszott, most mégis hőssé kell magasztosulnia. Blumnét, aki már csak özvegyasszonyként döbben rá, férje félrelépésére és annak különös következményére. Jonelt, a csendőr őrmestert, akit Rózsi kikosarazott, de ő mégis, mindenáron meg akarja kapni a lányt. No és nem utolsó sorban, Majzik nénit, aki egyrészt élő lexikon, másrészt a helyiség „rengeteg példányban” megjelenő pletykazsákja.

Találkozhatnak még az immár világhírű Budapest Klezmer Band virtuóz tagjaival is, hiszen – musicalről lévén szó, ez a legfontosabb – a zenét, az együttes vezetője, Jávori Ferenc (Fegya) komponálta.

Stop!

Comments are closed.