Forrás: Népszava

Az MDF kivételével a parlamenti pártok elfogadták a választási etikai kódexet, amely az áprilisi választásokig hátralévő időszak mindenki által betartandó irányelveit tartalmazza. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője elmondta: egy olyan játékban, amelynek az a címe: „ha már nem vagyunk tisztességesek, legalább próbáljunk meg annak látszani” a demokrata fórum nem vesz részt. Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke közölte: 31 nappal a választások előtt is fontosnak tartja, hogy szülessen ilyen megállapodás. Nyitrai Zsolt fideszes politikus elmondta: a kódex tartalmazza azokat a főbb pontokat, amelyeket pártja fontosnak tart. Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese szerint a megállapodás annyit ér, amennyit betartanak belőle. Hozzátette: a szocialista párt vállalja, hogy betartja. (MTI)

Deutsch-Für csalással vádaskodik

Az MSZP betartja a választójogi törvényt, és amikor vele kapcsolatban számítógépes adatokra hivatkozik a Fidesz, figyelmébe ajánlja a nagyobbik ellenzéki pártnak az ősi törvényt: ne lopj! – reagált Hiller István MSZP-elnök Deutsch-Für Tamás sajtótájékoztatójára. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője kijelentette: a párt nem kíván törvénytelenséget elkövetni. Mint mondta, vannak névsoraik, de csak olyanok, amelyeket az adatvédelmi törvény megenged. Deutsch-Für Tamás korábban azt állította, a szocialisták választási csalásra készülnek, mert súlyosan megsértve a választási törvényt, illegális nyilvántartást készítenek azokról, akik ajánlószelvényeikkel támogatták a jelöltjeiket. (MTI)

Politikai botrány a Belvárosban

Arra kérte az V. kerület szocialista polgármestere az országgyűlési választáson vetélytársaként induló Fidesz-kampányfőnököt, hogy felejtsék el azt: ellenfelei egymásnak, és Rogán Antal ne akadályozza „műbalhékkal az V. kerület működését”. Steiner Pál erről azután beszélt, hogy a jobboldal kivonult a képviselőtestületi ülésről. A polgármester szerint azért döntött Rogán a kivonulás mellett, mert két jobboldali képviselő – egyikük a súlyos testi sértésért elítélt Schneider Mihály – nem jelent meg az ülésen, így nem volt meg a többsége a jobboldalnak. A szocialisták lemondásra szólították fel Schneidert, erre Rogán bejelentette, hogy nem kívánnak addig részt venni a testület munkájában, amíg – a fideszes Deutsch-Für Tamásra a „díszzsidó” jelzőt használó Pásztor Tibor szocialista frakcióvezető nem mond le. A határozatképtelenné vált ülésen szavaztak volna a kerület idei költségvetéséről. (Népszava)

És még..

– Országos listát állíthat a jövő héten az MCF Roma Összefogás Párt – jelentette ki Kolompár Orbán, a párt vezetője. A politikus, aki egyben az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is, jelzésértékűnek nevezete, hogy az országban harmadikként tudtak területi listát állítani.

– A parlamenti választások kampányidőszakában minden országos listát állító szervezetnek 245 alkalommal biztosít kedvezményes politikai hirdetési lehetőséget a Magyar Televízió. Egyelőre azonban nem tudták kisorsolni a kedvezményes csomagokat, mivel még egyetlen pártnak sincs országos listája.

– Kétnapos, csak Szentendre térségére vonatkozó, speciális kampánycsend lesz az országgyűlési kampány idején március 18-án és 19-én. Az intézkedésre az időközi polgármester-választás miatt kerül sor.

Comments are closed.