Forrás: MCSZ

A Magyarországi Cionista Szövetség idén is megrendezi hagyományos nyári cionista szemináriumát.

Időpont: augusztus 22-28

Hely: Balatonfüred Mazsihisz üdülő

Jelentkezni lehet Zalai Jutkánál a 06-30-230-7031-es mobilszámon, illetve napközben még a 3429-214-es vezetékes számon, vagy a [email protected] email címen.

A tábor célja:

A Magyarországi Cionista Szövetség által szervezett tábor és cionista szeminárium első számú célja, hogy erősítsük a résztvevők Izraelhez és a zsidó néphez való kötődését.

Ennek érdekében azt a módszert választottuk, hogy Izrael és a világ zsidósága számára releváns – jelenlegi és jövőbeli – problémákról kívánunk együtt gondolkodva véleményt kialakítani, reményeket, ideálokat – esetleg célokat megfogalmazni. Martin Buber nyomán úgy véljük, hogy a zsidóság számára a valóban azok a fontos kérdések amelyeket „egy zsidó jelentősnek érezne egyedül, egy lakatlan szigeten”, tehát elsősorban a zsidó nép „belügyeivel”, a zsidó történelmi sorson és hagyományon belül felvetődő kérdésekkel kívánunk elsősorban foglalkozni. Éppen ezért, jövőbeli reményeink megfogalmazásával szeretnénk felvázolni néhány olyan problémát, amelyet a mai és a jövőbeni Izraelben illetve a zsidó szellemtörténetben, hagyományban jelentősnek tartunk.

Bízunk benne, hogy sikerül megtalálni a közös, kreatív intellektuális tevékenység, valamint a jelen helyzetre vonatkozó információátadás közötti helyes összhangot.

Témák: Cionizmus Ivrit Bázel és Jeruzsálem A Cionista Szövetség Cionista ABC Izrael Jeruzsálem Jeruzsálemi Program Theodor Herzl Mizrachi Tanulás Izraelben Marom Englander Tibor Antiszemitizmus Erec Jiszraél Kertész Imre Soá Zenék Ilan Ramon Programok Terrorizmus Achad Haam Oriana Fallaci Hagshama Seres László Hayim Halevi Donin Irak Könyvek Oneg Sabbat Klub Rav Kook Választások Porték Randolph Braham Balázs Gábor Térképek Jichák Rabin Sinui Letöltés Képernyővédő Linkek

Comments are closed.