Forrás: Izraeli Nagykövetség

A holokauszt áldozataira emlékeztünk vasárnap a Madách Színházban. Az Élet Menete alapítvány által szervezett rendezvényen levetítették azt az összefoglaló filmet, melyet az idei Élet Meneten forgattak. A rendezvény fővédnöke Göncz Árpád és Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök levélben köszöntötte a megjelenteket. A megemlékezésen mintegy 400 fő vett részt köztük a Zsidó Hitközség vezetői, valamint a bal- és jobb oldali pártok képviselői is.

Rabin halálának tizedik évfordulója alkalmából vasárnap este megemlékezésre került sor a Dohány utcai Zsinagóga előtt. Az emlékesten felszólalt David Admon, Izrael Állam budapesti nagykövete és Englander Tibor a Magyarországi Cionista Szövetség elnöke. Gyászbeszédet Verő Tamás rabbi mondott. Az emlékestet követően megnyitották a Somer Házban Rabin életét bemutató tárlatot.

Az emlékesten tiszteletét tette Somogyi Ferenc külügyminiszter, aki 2005. november 13-án Izraelbe látogat, hogy az ott megrendezésre kerülő Rabin emlékünnepségen részt vegyen. A két napos izraeli látogatása során Somogyi Ferenc találkozik Szilvan Salom izraeli külügyminiszterrel is.

David Admon, nagykövet beszédét itt olvashatja.

Comments are closed.