Forrás: Híradó

Az Omri Saron ellen felhozott vádpontokban választási törvények megsértése, hamis tanúzás, valamint csalás és okirathamisítás szerepel

Vádat emeltek korrupció címén Ariel Saron legidősebb fia ellen – közölte vasárnap az izraeli igazságügyi minisztérium.

Ariel Saron kormányfői hivatali ideje alatt már többször a botrányok kereszttüzébe került a gyanús kampány-finanszirozási és ingatlanügyek ügyek miatt, de mindeddig sikerült elkerülnie, hogy őt magát perbe fogják.

Omri Saront azzal vádolják, hogy fiktív cégeket hozott létre, elrejtendő azokat a törvénytelen, közel másfél millió dollárra rúgó pénzügyi támogatásokat, amelyeket apja 1999-ben a Likud elnökségéért indított választási kampánya során kapott, és amelynek elnyerése után miniszterelnök-jelölt lett. A vádpontok között a választási törvények megsértése, továbbá hamis tanúzás, csalás és okirathamisítás is szerepel.

Omri Saron, aki tagja a kneszetnek, már beleegyezett abba, hogy lemond képviselői mentelmi jogáról. Ágy nincs akadálya a korrupciós vádakon alapuló pernek.

Menáhem Mazuz izraeli ügyész már júliusban közölte, hogy vádemelés készül a miniszterelnök fia ellen, miután nem vezettek eredményre a vádalkuról folyó tárgyalások.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.