Forrás: Híradó

Az arab férfiról a rendőrség azt feltételezi, hogy az elkövető sofőrje volt

Újabb jelentések szerint mintegy negyven személy sebesült meg abban a robbantásban, amely vasárnap reggel a dél-izraeli Beér Seva városának központi autóbusz-pályaudvarán történt.

Az áldozatok közül ketten válságos állapotban vannak. A robbantást követően az izraeli rendőrség őrizetbe vette az öngyilkos merénylő feltételezett arab sofőrjét.

Az ynet izraeli internetes hírszolgálat szűkszavú beszámolója szerint a biztonsági erők egy helikopter segítségével üldözőbe vették az illető járművét, és a város határában feltartóztatták. Az arab férfit, aki a rendőrség gyanúja szerint a merénylet helyszínére szállította a robbantót, a titkosszolgálat hallgatja ki.

A Palesztin Hatóság nevében Száeb Erekát, az Izraellel való tárgyalásokért felelős miniszter elítélte a merényletet, és a tűzszünet tiszteletben tartására szólított fel. Ariel Saron izraeli kormányfő hivatalának egyik tisztségviselője viszont úgy vélekedett: ez az akció is bizonyítja, hogy a Palesztin Hatóságnak sürgős lépéseket kell tennie a terrorista csoportok felszámolására, mert enélkül nem lehet haladás az izraeli-palesztin rendezési folyamatban.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.