Forrás: NOL

Deszka

Pogonyi Lajos, 2005. augusztus 26. 00:00

Kép: Szabó BarnabásOktóbertől minden hónap tizedikén este tízkor új színen játszanak, az Új Színház stúdiójában.

Öt éve működik Bácskai Júlia Pszichoszínháza. Változó helyszíneken léptek fel. Voltak már a Merlin, a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiója, idén nyáron pedig a Buena Vista étterem vendégei, de felléptek a Szigeten is a Magic Mirror Sátorban, ahol Kálloy Molnár Péter és Elek Ferenc, a Katona József Színház tagja a Férfivé válásom története címmel improvizált, diavetítéssel egybekötve. Augusztus elején Börcsök Enikő és Tóth József rögtönzött, Én és a másik énem címmel, szeptember 8-án pedig Für Anikó meg Szanitter Dávid lép fel, a téma pedig a „rajongó szeretet” lesz. Dávid a Sorstalanságban is kapott egy kis szerepet, egyébként a Kolibri Színház tagja. A rögtönzés arról szól majd: miként lehetséges az, hogy egy fiatal srác szinte betegesen rajong egy mai popsztárért.

Az egyik soron következő téma címe: Úgy szeretlek, majd elveszlek. Vagyis feleségül veszlek, de nem most. A foglalt férfiről lesz szó, aki csak ígérget. Bácskai szeretne a szingli nőről is egy estét összehozni, amelyre Ónodi Esztert igyekszik megnyerni. A színésznő, mint tudjuk maga nem szingli, de érdekes lenne megtudni – így Bácskai -, hogy mi a pszichológiai oka annak, amikor egy szép, csinos, okos, igényes, maximalista, kicsit hideg nő egyedül él? Akitől félnek a férfiak, de lehet, hogy nem is kellene tartaniuk tőle? Csakugyan egyedül akar-e élni az ilyen nő?

Ha Ónodi ráér, meglesz a téma – ígéri Bácskai, aki Cserhalmi Györgyöt is szeretné felkérni.

Hiába, na Bácskai ért a színészek meg a nézők nyelvén is. Ami pedig a színészek rajongását illeti, néhány vallomás tőlük. Galkó Balázs: „Színház, ahol minden pillanatban minden érzékszervemmel arra kell figyelnem, hogy mi történik a partneremmel, a partneremben és mi történik velem. Színház, ahol nagyon kevés a

Comments are closed.