Forrás: Stop!

Melbourne mellett bukkantak Polgár Lajosra, aki a nyilas pártépítés vezetőjének közeli munkatársa volt Időpont: 2005-08-23 14:13:50

Újabb nyilas párttagra bukkantak Ausztráliában. Az Australian című lap Melbourne egyik elővárosában, Ferntree Gullyban talált rá a nyolcvankilenc éves Polgár Lajosra.

Polgár a mai napig tagadja, hogy a nyilasok részt vettek volna a magyarországi zsidóság deportálásában. Polgár, aki 1944-ben, a nyilashatalom közelgő bukását látva Kardosra változtatta a nevét, hogy elkerülje a háború utáni megtorlásokat, Gera József, a nyilas pártépítés vezetőjének közeli munkatársa volt- olvasható a HírTV Online oldalán.

Gerát a háború utáni nyilas perekben halálra ítélték és 1946-ban ki is végezték. Polgár megtalálója, Michael Danby munkáspárti képviselő most annak kivizsgálását követeli az ausztrál kormánytól, hogy miként érkezhetett az országba a II. világháború után több fasiszta párttag is. Az Australiannek nyilatkozott Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodavezetője, aki elmondta: nyilaskeresztes párttagsága miatt vizsgálják Polgár háborús szerepvállalását. Az Australian arra is emlékeztet, hogy éppen zajlik Charles Zentai kiadatási tárgyalása. Zentait háborús bűnökkel, egy tizenéves zsidó fiú agyonverésével vádolják. Polgár ügyében a Simon Wiesenthal Központ egyelőre nem talált arra utaló jelet, hogy a férfi is aktív szerepet játszott volna a zsidók elleni bűnök elkövetésében.(HírTv)

Stop!

Comments are closed.