Forrás: SG

Az Intel új kezdeményezésének célja a vezeték nélküli technológia és az újszerű alkalmazások körének kibővítése, elősegítve ezzel a hatóságok és a vállalkozások működését.

A „Digitális Közösségek” program, az Intel és partnerei által elindított kezdeményezés, amelynek keretében jelenleg 13 városban olyan átfogó megoldásokat és szolgáltatásokat segítenek megtervezni, kifejleszteni és telepíteni, melyek a vállalat reményei szerint elősegítik a helyi önkormányzatok hatékony működését, a gazdaság növekedését, növelik a közösség elégedettségét és áthidalják a digitális szakadékot. A programban szereplő alkalmazások széles skálán mozognak: egészen a mobil eszközök automatizálásától, a tömegközlekedési eszközökön elhelyezett mérőműszereken át, az épületekben felszerelt biztonsági berendezésekig, mind elősegítik az erőforrások jobb kihasználását és a szülők, tanárok együttműködését.

„A vezeték nélküli technológia térhódításával párhuzamosan a helyi önkormányzatok egyre inkább elsajátítják használatát, és a közösség fontos kérdéseire találnak megoldást, úgy, mint a mindenki számára elérhető és megfizethető szélessávú internet hozzáférés, és a sokkal hatékonyabb ügyintézés” mondta Anand Chandrasekher, alelnök és egyben az Intel kereskedelmi és marketing vezetője. „Szorosan együttműködünk a közösségekkel, és segítjük őket abban, hogy minél jobban profitálhassanak a vezeték nélküli technológia kínálta lehetőségekből. A vezeték nélküli technológia alacsonyabb működési költséget, nagyobb közbiztonságot eredményez, és egyben a versenyképesség és növekedés biztosítéka.”

Cleveland, a texasi Corpus Christi, Philadelphia és a tajvani Taipei is azok közé a városok közé tartoznak, amelyek mára már ipari szinten alkalmazzák a technológiát. A „Digitális Közösségek” kezdeményezés amerikai, európai, ázsiai és csendes-óceáni térségben található városokat vont be a kísérletbe. A fent említett négy város mellett az alábbi helységek is részt vesznek a programban: Portland – USA, Mangaratiba – Brazília, Düsseldorf – Németország, Győr – Magyarország, Jeruzsálem – Izrael, a Monacói Nagyhercegség, Szöul – Dél-Korea, Oszaka – Japán és Westminster – Anglia.

Az Intel olyan nagy cégekkel működik együtt, mint a Cisco, Dell, IBM és SAP, hogy együtt segítsenek a közösségeknek a rendszerek kialakításában a kiválasztott kisvárosokban és metropoliszokban egyaránt.

Comments are closed.