Forrás: RTL Klub

A cseh idegenforgalmi szakemberek szerint már biztos, hogy az idén Prágát rekord számú turista keresi fel. Erre a következtetésre a jelenlegi turistaáradat, valamint az év végi szállodafoglalások száma alapján jutottak. Tavaly 3 millió 900 ezren keresték fel a cseh fővárost, idén a külföldiek száma meghaladja a 4 és fél milliót. Elsősorban a Japánból érkezők száma nőtt jelentősen.

Az elmúlt hét végén szállt le Prágában az első olyan charterjárat, amely Japánból érkezett. A Boeing-747 Jumbo több mint négyszáz turistát hozott a felkelő nap országából. Cseh idegenforgalmi szakemberek szerint tavaly a japánok költötték el a legtöbb pénzt Prágában: egy turista átlagosan 147 dollárt adott ki. Második helyen az oroszok végeztek 141 dollárral, a képzeletbeli harmadik helyet pedig az izraeliek szerezték meg, akik naponta fejenként 131 dollárt hagytak a cseh fővárosban.

A legtöbb turista tavaly is Nagy-Britanniából, Németországból, az Egyesült Államokból és Olaszországból érkezett. Növekedett a magyar látogatók száma is. A külföldieket elsősorban a világhírű műemlékek, továbbá a kulturális rendezvények érdeklik, de szinte mindannyian megízlelik – főleg a hangulatos kisvendéglőkben, a „hoszpúdkákban” — a cseh söröket, valamint a hagyományos ételeket, köztük a kolbászféléket, valamint a sült húst, amelyhez knédlit, vagyis zsemlegombócot és párolt káposztát szolgálnak fel.

Forrás: Független Hírügynökség

Comments are closed.