Forrás: NAPI

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=259152

2005.8.21 – 11:1

Az ingatlanvadászok Prága után Budapestre jönnek?

Most kell lakást venni Budapest belvárosában – derül ki az International Herald Tribune budapesti ingatlankörképet festő cikkéből.

A nagy nemzetközi olvasottságnak örvendő angol nyelvű párizsi lap szerint Budapest a legutóbbi időkig le volt maradva a közép-európai ingatlanvadászok kedvence, Prága mögött, de ez csak mostanáig volt így.

A város néhány attrakciójának felsorolása (Vár, Hősök tere stb.) mellett a cikk nagy vonzerőként említi a fapados légitársaságok megjelenésének köszönhető könnnyű megközelíthetőséget, a barátságos, bár emelkedő árakat, a jó ingatlanfinanszírozási és jogi feltételeket.

Egy új ingatlanok építésére szakosodott cég képviselője szerint másfél év múlva egyszerűen nem lesz kínálat ilyenből a belvárosi negyedben, nincs annyi hely új minőségi lakások építésére, mint amennyire kereslet lenne.

A cikk a Király utcát, általában a régi zsidónegyedet és a Liszt Ferenc teret emeli ki a feljövő környékek közül – őszintén említést téve arról is, hogy a kívülről lenyűgöző régi épületek strukturális és egyéb problémákkal küzdenek (pl. elavult liftek, gyenge biztonsági feltételek – horribile dictu, nincs úszómedence meg konditerem).

(NAPI Online)

NyomtatásVissza

(c) 2001 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.

Comments are closed.