Sporthírek

sofar, 2005. augusztus 19. 22:18  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. augusztus 19. 00:00

Bejutott a negyedik helyen kiemelt orosz Marat Szafin és az ötödikként rangsorolt amerikai Andy Roddick is a 2,45 millió dollár összdíjazású férfi tenisztorna harmadik fordulójába: előbbi a brit Murray-t (6:4, 1:6, 6:1), utóbbi a spanyol Ferrerót (6:7, 7:6, 6:2) győzte le. (Cincinnati)

Váratlan vereséggel kezdte szereplését a Világliga oroszországi döntőjében a vb-aranyérmes magyar női vízilabda-válogatott: Faragó Tamás együttese 6:4-re kapott ki a görög csapattól. (Kirisi)

Döntőt játszhat a Törökországban zajló Universiadén a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután 9:5-re legyőzte az orosz együttest. Ugyanakkor újabb csalódások érték a vívókat: sem a női párbajtőr-, sem a férfi tőrcsapat nem jutott a legjobb négy közé. (Izmir)

Újabb magabiztos győzelmet aratott, s ezzel három mérkőzés után is százszázalékos csoportjában a magyar junior férfi kézilabda-válogatott a korosztály hazai rendezésű világbajnokságán: az együttes tegnap Ózdon 38:23-ra múlta felül Izrael csapatát.

Budapesten játssza mindkét szeptemberi világbajnoki selejtezőjét a magyar labdarúgó-válogatott, noha korábban felmerült, hogy Máltát Debrecenben fogadja a csapat. Szeptember 3-án az újpesti Szusza Ferenc stadion ad otthont a szigetországiak elleni összecsapásnak, míg négy nappal később a svédek a Puskás Ferenc stadionban lépnek pályára; mindkét összecsapás este háromnegyed kilenckor kezdődik.

Befejeződött Székesfehérváron a Sóstói stadion felújítása. Az avatóünnepséget a vasárnapi, Honvéd elleni bajnoki mérkőzés előtt – és után – tartják; a találkozóra a belépés ingyenes. A beruházás 1 milliárd 666 millió forintba került, az összegből a városi önkormányzat 633 millió forintot vállalt magára. Eredetileg 2002. augusztus 20. volt az átadási határidő, s a hétszintes fedett lelátó helyett csak négy szint épült meg, így nem 7500, hanem csupán 3450 szurkoló foglalhat helyet tető alatt. A létesítmény öszszesen tizennégyezer néző szurkoló befogadására alkalmas.

Holnap kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki pótselejtezőben a magyar férfi kosárlabda-válogatott: az együttes Lisszabonban lép fel Portugália csapata ellen. A további program; augusztus 23. (Budapest): Svédország; augusztus 30. (Székesfehérvár): Portugália; szeptember 1. (Östersund): Svédország.

Három magyar versenyző vesz részt holnap a Lausanne-ban rendezendő triatlon Európa-bajnokságon: Szabó Zita, Walkó Andrea, illetve Kuttor Csaba. A negyedik benevezett, Lipták Tamás belázasodott, így nem utazhatott el a svájci városba.

Comments are closed.