Forrás: UNO

Több száz izraeli katona és rendőr behatolt helyi idő szerint péntek reggel Gadidba, az utolsó négy kiürítendő gázai övezeti zsidó telep egyikére.

A telepre benyomuló egyenruhások nem ütköztek ellenállásba, bár a kolónia fölé több fekete füstoszlop magasodott amiatt, hogy a telepesek gumiabroncsokat és szemetesládákat gyújtottak meg. „Gadid kolónia lakóinak többségét már evakuáltuk, ott már csak hat család és a kivonulás mintegy 200 ellenzője maradt, ők viszont elbarikádozták magukat” – mondta Gai Cur, az izraeli hadsereg dél-izraeli csoportjának parancsnoka, hozzáfűzve, hogy még a nap folyamán befejeződik a telep kiürítése. (MZI)

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51