Forrás: hirszerzo.hu

2005. augusztus 19. 17:57

A terrorszervezet magára vállalta a reggeli merényletkísérleteket.

Az önmagát Abdallah Azzam Brigádnak nevező szervezet levélben közölte, hogy tagjai lőttek ki két rakétát az Akaba jordániai kikötőben horgonyzó amerikai hadihajóra és egy harmadikat a hét kilométerrel távolabb fekvő izraeli Eilat városára. Mindhárom rakéta célt tévesztett. Jordániában a lövedék a hajó helyett egy raktárépületbe csapódott, és egy embert megölt, az izraeli városban egy taxisofőrt könnyebben megsebesített.

A terrorcsoport az al-Kaidához tartozik. Utoljára júliusban hallatott magára, amikor Sharm-el-Sheikben, az egyiptomi üdülőhelyen hajtott végre sok áldozatot követelő hármas robbantást.

A terroristák levele szerint, mely a világháló egy arabnyelvű oldalán jelent meg, Izrael „örök ellensége és állandó célpontja” az al-Kaidának, Amerika pedig „terjeszti a bűnt” és ezért vált célponttá. Az írás – a helyszíni vizsgálatokkal megegyezően – beszámol arról, hogy a rakéták orosz gyártmányúak. A korábbi egyiptomi merényletre és Mubarak elnökre utalva azt írja, hogy „le fogják taszítani trónjáról a fáraót”, és hasonló sorsot ígér a jordániai királynak is. (Spiegel online)

Comments are closed.