7féle

sofar, 2005. augusztus 19. 05:04  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Műsorajánló

Munkatársunktól, 2005. augusztus 19. 00:00

Hétfő 21.15, M2

Törökfürdő

Rendezte: Ferzan Özpetek

Francesco és Marta Rómában élnek. Házasságuk épp válságban van, amikor Francesco váratlanul örökséghez jut Törökországban egy rég elfeledett nagynéni révén. Kelletlenül odautazik hát, és kiderül: az örökséghez egy fürdő is tartozik. Mikor hősünk meglátja a hamamot, egyből beleszeret, és egy igazi egzotikus helyet varázsol belőle. Felesége úgy dönt, hogy utána utazik, és véletlenül rányitja az ajtót urára, aki éppen megcsalja – egy másik férfival.

Kedd 18.05, Filmmúzeum

Ereszd el a szakállamat!

Rendezte: Bacsó Péter

Be kell látni: a kanyarban elhajlanak a vonatok. Az ügy megoldásának érdekében hivatalt is létrehoznak: az Elhajlásvizsgáló Hivatalt. Az ambiciózus Pócsik mindent megtesz, hogy kiküszöbölje ezt az anomáliát, de főnökei gátolják a munkájában. Amikor angliai utazását

is megfúrják, Pócsik vörös szakállat növeszt. Ennek helyességét példákkal is alátámasztja, így ügye a bíróság elé kerül. A tárgyaláson lelepleződnek a korrupt, bürokratikus vezetők, és még Pócsik régi szerelme, Keksz is előkerül.

Szerda 20.05, MTV

A pap felesége

Rendezte: Dino Risi

A szép és energikus Valeria szerelmi bánatában a telefonos lelkisegély-szolgálathoz fordul. Feltűnik neki, mennyire kedves és megértő az a férfi, aki a vonal túloldalán van. Don Mario, a vigaszt nyújtó pap szintén különös érdeklődést tanúsít a lány iránt. A találkozás sem várat sokáig magára. A különösnek nevezhető kapcsolat története a hetvenes évek szabályai szerint alakul. Dino Risi vígjátéka szelíd humorral tárja elő a feloldhatatlan ellentmondásokat. Főszereplők: Sophia Loren és Marcello Mastroianni.

Csütörtök 22.00, Duna TV

A legyőzhetetlen

Rendezte: Werner Herzog

Egy lengyel zsidó falu patkolókovácsát, Zishét munka közben megpillantja egy német tehetségkutató ügynök. A harmincas évek elején nagy karriert jósolnak a bivalyerős embernek, aki Berlinbe szerződik. Először Hanussen műsorában lép fel, ahol neki kell alakítania Siegfriedet, a világ legerősebb emberét. Hanussen varietészínháza a nácik kedvenc találkozóhelye, és Zishére is úgy tekintenek, mint az árja faj mintapéldányára. Egy előadáson azonban bevallja zsidóságát a megdöbbent hallgatóság előtt.

Péntek 22.20, TV2

Lakótársat keresünk

Rendezte: Cédric Klapisch

Xavier huszonöt évesen Barcelonába indul, hogy befejezze az egyetemet, és megtanuljon spanyolul. Szüksége van erre a nyelvre, hogy betölthesse az apja egyik barátja által felkínált állást, azonban tervéért fel kell adnia négy éves kapcsolatát Martine-nal. Végre talál Barcelona központjában egy lakást, amit hét különböző országból érkezett bérlőtársával kell megosztania: van itt olasz, angol, svéd, dán, német, spanyol és török. Itt ismerkedik össze a férjezett Isabelle-lel, akibe hamar beleszeret…

Szombat 20.00, Duna TV

Megvilágosodás garantálva

Rendezte: Doris Dörrie

Néha az élet írja a filmeket, a valóság a legjobb dramaturg. A német rendezőnő elveszítette addigi filmjeinek állandó operatőrét és élettársát, Helge Weindlert. A gyászból való kilábalásban egy új film és a zen buddhizmus segített. A főszereplőt elhagyja a felesége és a gyermeke. Testvéréhez fordul, aki a Távol-Kelet bűvöletében él – együtt utaznak el. A valóság rácáfol ábrándjaikra. Elveszett emberként mászkálnak Tokióban, és a buddhista kolostor sem adja meg számukra a nyugalmat.

Vasárnap 21.00, HBO

Jéghideg otthon

Rendezte: Mike Figgis

Cooper és Leah Tilson belefáradtak a nagyvárosi életbe. Elhatározzák, hogy vidékre költöznek, és találnak is egy kúriát, be is költöznek álmaik otthonába. Arról elfelejtették tájékoztatni a családot, hogy a ház Dale Massie-é volt, aki eddig börtönben ült. Miután Dale kiszabadul, első dolga, hogy megértesse az új lakókkal: semmi keresnivalójuk a házban. Tilsonék megismerik a kúria hátborzongató történetét. Szereplők: Stephen Dorff, Dennis Quaid, Juliette Lewis, Sharon Stone, Kristen Stewart

15.10, Minimax

Moro

Rendezte: Xavier Picard & Santiago

Marcelino történetét harminc nyelvre lefordították, és két film is született a történetből. A gyerekek legnagyobb örömére most egy vadonatúj, huszonhat részes rajzfilmsorozatból ismerhetjük meg Marcelino életét. Létezik egy legenda, miszerint minden ezredik holddal születik egy gyermek, aki egészen különleges képességekkel rendelkezik. Ez a kisfiú nem más, mint Marcelino. Ő az a csodálatos kisfiú, aki beszél az állatok nyelvén, és minden alkalmat megragad, hogy segítse őket.

Comments are closed.