Forrás: Híradó

A lövöldözés során hárman meghaltak, ketten megsebesültek

Ariel Saron izraeli kormányfő „zsidó terrorcselekménynek” nevezte annak a zsidó telepesnek a lövöldözését, aki három palesztin férfit ölt meg Ciszjordániában.

Az izraeli kormányfő kijelentette, hogy a fegyveres férfi „ártatlan palesztinokat” vett célba azzal a szándékkal, hogy megpróbálja leállítani a gázai övezeti kivonulást.

Erőteljesen elítélve a lövöldözést, Mahmúd Abbász palesztin elnök szintén azt hangoztatta, hogy a bűncselekménnyel a Gázai övezetből való kivonulást akarták szabotálni. Abbász egyben mérsékletre intette a palesztinokat, arra buzdítva őket, hogy ne hagyják magukat befolyásolni ilyen cselekmények által.

A zsidó telepes egy biztonsági ember fegyverét magához ragadva kezdett lövöldözni a közelében tartózkodó palesztin munkások felé. Hármat megölt, kettőt megsebesített közülük, mielőtt letartóztatták.

A Hamász azzal fenyegetőzött, megtorolja a merényletet. Nem sokkal később palesztin fegyveresek aknagránátot lőttek ki egy izraeli katonai állásra a gázai övezeti Morag zsidó telepnél; a támadás nem követelt áldozatot – közölték izraeli katonai források.

Az izraeli rádió közlése szerint szerdán este tűzpárbajra került sor izraeli katonák és palesztin fegyveresek között a Gázai övezetben lévő Kfar Darom zsidó telepnél.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.