Forrás: hirszerzo.hu

2005. augusztus 17. 16:00

Egy csoport pék Jenin városában úgy döntött, hogy a nemzeti egészségügyi hatóságok tiltása ellenére is elkészítik azt a 750 méteres szendvicset, mellyel bekerülhetnek a rekordok könyvébe.

A ciszjordániai város kenyérkészítői a 2004-es – portugálok által felállított -634 méteres rekordot szeretnék megdönteni. Ám terveik megdőlni látszottak, mivel a Palesztin Nemzeti Egészségügyi Hatóság nem adta áldását az ötletre. Attól tartottak, hogy a 180 kiló hús, a 350 kiló paradicsom és a 250 kiló pirospaprika megrohad a melegben. Problémát okozott az is, hogy a pékek úgy határoztak, hogy a kenyereket előre elkészítik, mivel a tűző napon azok tíz perc alatt kőkeménnyé váltak.

Ezért döntött úgy a hatóság, hogy megtöltésüket már nem engedélyezik. Ugyanis a terv szerint a készterméket a város szegényei kapták volna, miután sikerül felállítani a rekordot. Most a pékek elhatározták: újra megkísérlik, ám árnyékban próbálkoznak majd. „Jenint szinte az egész világon ismerik az izraeli megszállás elleni harcáról. Szeretnénk most egy civilizáltabb képet festeni városunkról.” – nyilatkozta Samir Abu al-Rub, a projekt igazgatója.

A Shake rovat híreit a Spicy Press Hírügynökség szolgáltatja.

Comments are closed.