Forrás: RTL Klub

„Tilos Izraelből a Gáza-övezetbe lépni, és ott tartózkodni” – hirdeti egy tábla a határon. Eközben fiatalok egy csoportja randalíroz a térségben.

„Tilos Izraelből a Gáza-övezetbe lépni, és ott tartózkodni.” Ezt hétfő nulla óra óta hirdetik a határokon álló táblák. A telepeseknek még negyvennyolc órájuk van arra, hogy elhagyják a Gáza-övezetet és Ciszjordánia négy települését, különben az izraeli hadsereg és rendőrség, úgymond segít nekik otthonaik elhagyásában. Vagyis a 9000 ott élő erőszakos kitelepítése szerdán kezdődik a 38 éve megszállt területeken. Ariel Saron izraeli miniszterelnök azért döntött a kiürítés mellett, hogy megőrizze a zsidó állam legitimitását.

Zavargások Gázában

A fiatalok többsége nem is a Gáza-övezetben lakik, hanem Izrael más területein. Az utolsó napokban azért szivárogtak be az övezetbe, hogy akadályozzák a telepesek kiköltöztetését.

A zsidó telepeseknek vasárnap éjfélig kellett elhagyniuk a Gáza-övezetet, amelyet Izrael az 1967-es háborúban hódított el az araboktól. A hadsereg hétfő reggeltől kilakoltatási parancsot ad át azoknak, akiket még mindig az övezetben talál. Aki még erre sem távozik, azt szerdától az izraeli katonák költöztetik ki, ha kell erőszak alkalmazásával. Forrás: AFP, Független Hírügynökség

Comments are closed.