Forrás: RTL Klub

A neves filmrendező a legnagyobb titokban érkezett Budapestre.

A sajtó teljes kizárásával forgatja nálunk legújabb filmjének néhány jelenetét. A Hajós utca környékét hermetikusan elzárták. Rendőrök és biztonsági őrök tucatjai vigyáztak arra, hogy a mester és stábja teljes nyugalomban tudjon alkotni.

A München – A bosszú címre keresztelt mozi, a tragikus „72-es Olimpia eseményeit dolgozza föl. Akkor arab terroristák ejtettek túszul izraeli sportolókat az olimpiai faluban. A film főleg az azt követő hajszát mutatja majd be. Bár a cselekmény helyszíne Párizs, Róma, Amszterdam és München lesz, Spielberg stábja több város díszletét is Budapesten építi majd fel.

A cápa, a Jurassic Park, az E.T., vagy az Indiana Jones trilógia alkotója Hollywood legbefolyásosabb producere és rendezője Máltáról érkezett Magyarországra, ahol két hónapig forgatott. Túl sok mindent a forgatás körülményeiről a magyar szervezők sem árultak el és erre kötelezték a többszáz magyar statisztát is.

-Semmit sem tudunk, de amúgy sem mondhatnánk semmit. Szerződés is van róla, hogy titokban kell tartanunk – mondja egyikük.

Az alkotás érdekes hazai vonatkozása, hogy a magyar származású George Jonas dokumentumregényének megfilmesített változata.

Az akkori izraeli miniszterelnök különleges akciócsoportot hozatott létre, hogy egyenként leszámoljon a merénylet helyszínéről elmenekült terroristákkal. A Jónás-regény és az abból készülő Spielberg film azt dolgozza fel.

A forgatás helyszínén az összes közlekedési táblát leszedték, az üzletek cégtábláit is olasz nyelvűre cserélték. Eltűntették a graffitiket és egész utcákat zárnak le, hogy hitelesen mutathassák a 70-es évek Rómáját.

A korhű járművek és ruhák elég nagy feltűnést keltenek, de főleg a forgalomkorlátozás viseli meg az itt lakókat.

-Hát nem tudom meddig fog tartani, de azért ez így nekünk elég nehéz – mondja egy hölgy.

Volt azonban olyan szerencsés is, aki a saját ablakából figyelhette a forgatást.

-Reggel felébredtem, kinéztem az ablakon és ott állt ő szivarozott és sütit evett – meséli egy ottlakó.

Az utcákat a Fővárostól bérlik a forgatás idejére 20 millió forintért. A szuperprodukció főszerepeit Daniel Craig és a Trója Hektoraként ismert Eric Bana játssza. A film várhatóan jövő év januárjában kerül a mozikba.

Comments are closed.