Forrás: Stop!

Három magyar alkotás az Edinburgh-i Filmfesztiválon Időpont: 2005-08-15 12:00:13

Három magyar alkotás, köztük a Sorstalanság is meghívást kapott az Edinburgh-i Filmfesztiválra. A mustra Koltai Lajos filmjének angol premierjével veszi kezdetét.

Köves Gyuri története mellett Mundruczó Kornél Johanna és Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotását láthatja a szigetország közönsége. Bár a mustrának nincs hivatalos versenyprogramja, számos elismerést nyerhetnek a bemutatott filmek.

Az Egyesült Királyság 1947-ben alapított fesztiválján a Lost and Found című filmet is műsorra tűzik. A hat epizódból álló szkeccsfilm egyik történetét Mundruczó Kornél készítette „Rövid ideig tartó csend” címmel – áll a tájékoztatóban.

Koltai Lajos Sorstalanság című filmje meghívást kapott a csütörtökön kezdődő Koppenhágai Nemzetközi Filmfesztivál versenyébe is – tudatta a Magyar Filmunió. A fesztiválon nemzetközi zsűri dönt a fődíj, az Arany Hattyú sorsáról, az elnökségre az idén Nicolas Roeg brit filmrendezőt kérték fel. Az augusztus 18-28. között megrendezendő eseményen versenyen kívül mutatják be Mészáros Márta A temetetlen halott és Mundruczó Kornél Johanna című filmjét.

Stop!

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51