Röviden

sofar, 2005. augusztus 13. 01:33  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. augusztus 13. 00:00

Az MDF aláírja

a gazdasági nyilatkozatot

Az MDF aláírja azt a gazdaságpolitikai nyilatkozatot, amelyet Kóka János miniszter terjesztett elő – jelentette be tegnap Herényi Károly frakcióvezető. A fórum azért döntött az aláírás mellett, mert a dokumentum a nemzeti minimum gondolatának megvalósulását jelenti, amelyet először Dávid Ibolya pártelnök vetett fel. De teljesülnek az MDF által megfogalmazott elvárások is – hangoztatta Pongrácz Tibor, a párt gazdaságpolitikai főtanácsadója. (Cs. I.)

Új kulturális

kormányzati stratégia

Novemberre, decemberre készülhet el a kormány új, tizenöt évre szóló kulturális stratégiája, amely a tisztesség, esély és alternatívák alapelvein nyugszik – közölte Bozóki András pénteken Szegeden. A kulturális miniszter kiemelten fontosnak tartja a pályázati rendszerek és a kulturális politika működésének átláthatóságát, és az összeférhetetlenségi szabályok betartását. Hozzátette: nem tartható az esélykülönbség, amely vidék és nagyobb városok, különösen a főváros között van. (MTI)

Kiskunhalason is vita van Zuschlag jelölése körül

A kiskunhalasi MSZP-szervezet tagjainak egy része tiltakozik Zuschlag János képviselői jelölése ellen – közölte tegnap Babud Károly, a párt városi alapszervezetének elnökségi tagja, arra a lapunkban megjelent hírre reagálva, amely szerint a kiskunhalasiak a pártvezetés rosszallása ellenére is Zuschlagot indítanák jelöltként a 2006-os választásokon. Azt elismerte, hogy a Terror Háza előtt a holokauszt áldozatain élcelődő, s fantomtagok beszervezésének gyanújába keveredett politikus jelölését a helyi szervezet elnöksége támogatja. (Tudósítónktól)

13. havi: elutasított

miniszteri válasz

Pénteki tájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a munkaügyi miniszter válaszát, amelyből az derül ki, hogy a 2004. évi 13. havi illetmény utólagos kompenzációjára sem az idén, sem jövőre nincs lehetőség. Kerpen Gábor közölte: az idén ugyan közel kilencszázalékos béremelés lesz, ám az előző évi 13. havi illetmény elmaradásával kikerült a rendszerből nyolc százalék, így a közoktatásban dolgozók bére csupán egy százalékkal nő. Ez pedig jelentős reálbércsökkenéshez vezet. (MTI)

SMS-voks: a többségnek kell a régi is, az új ár is

A kormányzati SMS-kampány negyedik heti kérdésére érkezett négy és fél ezer válasz küldőinek 75 százaléka igennel szavazott, azaz támogatná, hogy a januártól tervezett áfacsökkentés után az érintett termékek régi és új árát is feltüntessék a boltokban. Mint emlékezetes: a 25 százalékos áfakulcs jövő januártól tervezett ötszázalékos csökkentésével a kormánynak a versenyképesség fokozásán túl az is a célja, hogy a változtatás a fogyasztók zsebét gazdagítsa. (MTI)

Comments are closed.