Forrás: HVG

Ben Cvi Liberman, a gázai és ciszjordániai telepesek tanácsának (JESA) elnöke felszólította a Jichák Rabin téren szervezett megmozdulás résztvevőit, hogy szálljanak szembe a zsidó telepek kiürítésével.

„Ott leszünk hétfőtől a kiszufimi határátkelőnél” – jelentette ki a Gázai övezetbe vezető átkelőre utalva. Liberman a rendőrségi adatoknak ellentmondva 250 ezerre becsülte a tüntetők számát: családok gyerekekkel, rabbik és művészek plakátokon és narancsszínű léggömbökkel, pólókkal, szalagokkal fejezték ki szolidaritásukat a telepesekkel.

Egy óriáskivetítőn tanácsokat adtak az erőszakos kitelepítéssel szembeni ellenálláshoz, ami jövő szerdán veszi kezdetét. Akik részt akarnak venni a telepek körülzárásában, azoknak kényelmes cipőt, ruhát ajánlottak és felhívták a figyelmüket arra, hogy gondoskodniuk kell megfelelő folyadék-utánpótlásról is.

„Utazzatok tízezrével a dél-izraeli városokba, árasszátok el az utcákat és feküdjetek le a földre” – hangzott az egyik útmutatás. „Nem fogunk elmozdulni a földről mindaddig, amíg Ariel Saron (miniszterelnök) nem szervez választásokat, amelyek eredményeit tiszteletben tartjuk majd”. Az izraeli kormány augusztus 17-től kezdi meg mind a 21 gázai övezeti zsidó telep felszámolását, négy ciszjordániai telep kiürítését szeptemberre ütemezték be.

MTI

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51