Forrás: NOL

A világ hírei – távirati stílusban

Munkatársunktól, 2005. augusztus 11. 00:00

Ibrahim al-DzsaafariKép: REUTERS – Hadi Mizban

Balesetben megsérült egy magyar katonanő Afganisztánban

Kabul mellett fölborult az autó, és meghalt egy német katona Afganisztánban. A vasárnapi balesetnek magyar sebesültje is van – jelentették be tegnap Berlinben. Budapesten a Honvédelmi Minisztérium közölte: a magyar katonanő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, már ma elhagyhatja a kórházat. (MTI)

Mégsem fogták el a hajóeltérítőket

A török rendőrség szerdán cáfolta, hogy őrizetbe vett volna egy terroristasejtet, amely izraeli hajók ellen készült merényleteket elkövetni az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat nevében. – Teljességgel tévesek a török és a külföldi sajtóban az utóbbi napokban közölt értesülések, amelyek szerint izraeli hajók ellen támadásra készülő al-Kaida-tagokat vettek őrizetbe – közölte a rendőrség. Előzőleg a török biztonsági szolgálatok egy tagja azt mondta, hogy a török rendőrség őrizetbe vett tíz személyt, akik azt tervezték, hogy merényleteket követnek el izraeli tengerjáró sétahajókon az al-Kaida nevében. (MTI)

Aknatámadások Irakból Kuvaitra

Aknalövedékeket lőttek ki Irakból Kuvaitra ismeretlen tettesek – közölte tegnap Ibrahim al-Dzsaafari iraki kormányfő. A miniszterelnök nem nevezte meg a tetteseket, és azt sem árulta el, hogy az eset mikor történt, csak elítélte az akciót. Kuvaiti lapértesülések szerint egy aknalövedék csapódott be július 26-án Umm-Kaszr déli kikötő- és határváros iraki feléről a kuvaiti oldalra. (MTI)

Budapestet is megjárt fegyverek szállítóit ítélték el

Elítéltek kedden három volt chilei katonát a háborús Horvátországgal lebonyolított 1991-es fegyverüzletek miatt. Santiagói bírósági források szerint ketten ötéves, míg harmadik társuk 541 napos börtönbüntetést kapott egy 1991-es illegális fegyverkereskedelmi ügyletért, amellyel megsértették az ENSZ délszláv térségre vonatkozó fegyvereladási tilalmát. 1991 decemberében kapcsolták le a szóban forgó fegyvereket a budapesti repülőtéren, miután a magyar vámhatóságok ellenőriztek több olyan ládát, amelyeket „humanitárius segélyként” adtak fel egy chilei katonai kórház nevében, és amelyeket a szállítólevél szerint Srí Lankának szántak. Valójában 36 tonnányi fegyvert tartalmazott a szállítmány, és Horvátország volt a végcélja. (MTI)

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51