Forrás: HVG

Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden este megbeszélést folytatott a Hamász radikális palesztin muzulmán szervezet gázai övezeti vezetőjével. Hivatalosan semmit sem közöltek a megbeszélés tárgyáról, de megfigyelők valószínűnek tartják, hogy a Gázai-övezetből való izraeli kivonulás volt a fő téma.

A találkozó „kedvezően zajlott le” – mondta Nabíl AbuRudeína, a palesztin elnök tanácsadója, de egyebet ő sem árult el a tárgyalásról. A Hamász részéről a szervezet gázai övezeti vezetője, Mahmúd Száhár és annak két munkatársa vett részt a Gáza városában lezajlott találkozón.

Szerdára találkozót tervez Móse Karadi izraeli és Ala Huszni palesztin rendőrfőnök – közölték a palesztin belügyminisztériumban. A két rendőri vezető a Gázai-övezetből való izraeli kivonulással kapcsolatos rendészeti intézkedések összehangolásáról készül tárgyalni az Izrael és a Gázai-övezet határán fekvő Erez átkelőhelyen.

Ariel Saron izraeli kormányfő kivonulási terve értelmében augusztus közepén kell elkezdeni a gázai övezeti zsidó telepek felszámolását és a palesztin területen állomásozó izraeli katonai erők kivonását.

MTI

Comments are closed.