Forrás: Stop!

BB Szabolcs reménykedik a folytatásban – pénz kell a Tüskevár befejezéséhez Időpont: 2005-08-09 17:19:46

Pénzhiány miatt szerdán felfüggesztik a Tüskevár című mozifilm forgatását. A jelenetek nagy részét már felvették ugyan, de a befejezéshez és az utómunkákhoz még több tízmillió forint hiányzik.

„Bízunk abban, hogy szponzori támogatásból és a Magyar Mozgókép Közalapítványhoz benyújtott pályázatból sikerül megszerezni a hiányzó összeget és jövőre már a mozikba kerülhet az alkotás” – mondta a film egyik producere. Gyovai Szabolcs, aki a Big Brother című valóságsohwban vált közismertté, hozzátette: ez azért is lenne fontos, mert 2006-ban lesz a Fekete István regény megjelenésének ötvenedik évfordulója.

Az alkotók a produkció elkészítéséhez jelentős állami támogatást még nem kaptak, de remélik, ez változni fog, és a még hiányzó jeleneteket sikerül – még a rossz idő beköszönte előtt – szeptember közepéig felvenni.

„Bár a történet ugyanaz, az alkotás eszközeiben, képi világában mégis különbözni fog a Fejér Tamás rendezte, hatvanas években készült filmsorozattól” – mondta Balogh György, a film rendezője korábban az MTI-nek.

Tutajos alakját a Sorstalanságból híressé vált Nagy Marcell formálja meg, a filmvásznon barátja, Bütyök pedig a Porcelán baba című film egyik gyermekszereplője, Péntek Bálint lesz. A Matulát alakító Kovács Lajos mellett – akit a rendező a szereplők közül elsőként választott ki – Pogány Judit, Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter és Szacsvay László játssza a főbb felnőtt szerepeket.

Stop!

Comments are closed.