Hírek

sofar, 2005. augusztus 06. 15:17  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. augusztus 6. 00:00

Dzsesszmély – később

Az időjárás miatt egy nappal később, szombat este kezdődik a most tizedik alkalommal megrendezendő Dzsesszmély Nemzetközi Jazznapok programja Neszmélyen. A hétvégi programok nem változnak, mert a rendezők erre a két napra fedett nézőtérről gondoskodnak. A korábban közölt program szerint szombaton Ann Malcolm amerikai énekesnővel lép fel Horváth Plútó József, a Magyar Rádió nemzetközi basszusgitár-versenyének győztese, vasárnap pedig a Czirják Quartet, a Hungarian Jazz Quartet II. és Muck Ferenc együttese koncertezik. (MTI)

Palota Dávid korából

Izraeli régészek a bibliai Dávid király idejéből való, mintegy 3000 éves palota romjaira leltek. A Jeruzsálem legrégebbi részén végzett ásatás közben harminc méter hosszú épület maradványai kerültek elő – közölte újságírókkal Gábriel Barkai régészprofesszor. Az ultranacionalista Salem központ által pénzelt ásatás vezetője, Eliat Mazar sajtónyilatkozatában a bibliai leírásra hivatkozva azt állította, hogy Dávid király palotáját találták meg. Ezt azonban más izraeli régészek vitatják. (MTI)

Olvasógép a győri könyvtárban

A gyengén látók számára is lehetővé teszik az olvasást a győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban annak az olvasógépnek a segítségével, amelyet a kulturális tárcától nyert pályázati forrásból vásárol meg a bibliotéka. Emellett beszereznek egy képnagyító szoftvert és egy nagyméretű monitort, ezáltal a látássérültek számára is kényelmesebbé válik az internet használata, amely egyébként ingyenes. (MTI)

Comments are closed.