Forrás: Index

MTI

Egy izraeli napilap szerint a gázai kivonulás miatti fenyegetések hatására próbál saját pluszvédelméről gondoskodni az izraeli miniszterelnök.

Csőre töltött pisztollyal a párnája alatt alszik Ariel Saron izraeli kormányfő a Gázai kivonulási tervével szembeforduló szélsőségesek fenyegetései miatt – állította pénteki számában a Maariv izraeli napilap.

Ariel Saron

A lap úgy tudja, hogy bár a miniszterelnök példa nélkül álló őrizetet kapott, inkább magánál tartja a pisztolyát is. A Sin Bét belbiztonsági szolgálat a közelmúltban több, Saronnal szóló fenyegetésről is tudomást szerzett. Legutóbb szélsőséges rabbik a 77 éves kormányfő haláláért imádkoztak.

„Bízom a biztonságomért felelős szolgálatban” – reagált erre Saron, és kijelentette, hogy soha nem félt az ilyen fenyegetésektől, és soha nem vette ezeket figyelembe napi munkabeosztásában. Egyik közeli munkatársa nem erősítette meg a Maariv értesülését, de elmondta, hogy amikor egyszer korábban megkérdezték Saront, visel-e pisztolyt, egy viccel ütötte el a kérdést.

Egyik elődjét megölték

Jichák Rabint, Saron egyik elődjét 1995. november 4-én közelről lelőtte egy zsidó szélsőséges, így akarván elérni, hogy ne léptessék életbe az 1993-ban Oslóban aláírt izraeli-palesztin megállapodásokat. Azóta alaposan megerősítették a mindenkori izraeli miniszterelnök körüli biztonsági intézkedéseket, minimálisra csökkentették mozgási szabadságát, mint ahogy korlátozták nyilvános szerepléseit is mind Izraelben, mind külföldön.

A gázai övezeti zsidó települések és katonai támaszpontok terület átadása augusztus 17-én kezdődik, és várhatóan egy hónapon át tart majd. A gázai övezeti zsidó telepesek képviselője csütörtökön bejelentette, hogy inkább lerombolják közel 400 hektárnyi melegházaikat, minthogy használható állapotban hátrahagyják azokat a palesztinoknak.

Comments are closed.