Forrás: NOL

Budapest vendége Spielberg új hőse, Eric Bana, akivel Návai Anikó beszélgetett.

A következő hetekben (egy hónapnyi máltai forgatás után) Steven Spielberg és hadserege Budapest lakóinak szíves türelmét kérve belakja majd a magyar főváros belső kerületeit, a budai hegyeket és a tököli repteret, hogy egyszerre forgatva és vágva versenyt fusson az idővel, és karácsonyig tető alá hozza München című, a feldolgozás vélhető iránya miatt máris sokat vitatott filmjét az 1972-es olimpiai túszdráma utóéletéről.

Ha van köze, ha nincs George Jonas Bosszú c. tényregényének hoséhez, a München főszerepét – a megtorló akciót vezető izraeli szuperkommandóst – az az Eric Bana (Sólyom végveszélyben, Hulk, Trója) játssza, aki szereplőtársaival (Geoffrey Rush, Matthieu Kassovitz, Daniel Craig, Ciaran Hinds) együtt némasági fogadalmat tett Spielbergnek, és ezt nagyon komolyan be is tartja. Márpedig korábbi interjúk alapján tanúsíthatom, hogy amikor nem a Münchenről van szó, Eric Bana – akinek 37. születésnapján, augusztus 9-én remélhetoleg magyar borral koccint majd a stáb Budapesten – kollégáihoz képest kimondottan barátságos (és büszkén ideiglenes!) marslakó Hollywoodban. (…)- Tisztázzunk valamit: nem költöztél Hollywoodba?

– Én a mai napig a Tagadás nevu, isten háta mögötti porfészekben lakom, a leheto legmeszszebb ettol a cifra, kimódolt hollywoodi világtól. Minden forgatás után rohanok haza, fel se merül, hogy máshol éljek. És egy kicsit se irigylem Brad Pittet, akinek egy keze is sok, hogy megszámolja, hány igazi barátja van – itt. Nekem ugyanis – ott – rengeteg. De ez kizárólag azon múlt, hogy Melbourne-ben maradtam, Normálfalván, és úgy élek, ahogy akarok.

Hollywood, 2005. augusztus

Comments are closed.