Forrás: Világgazdaság

A 8. Zsidó Nyári Fesztivál az idén augusztus 28-a és szeptember 4-e között kínál sokféle programot, ezek fő helyszíne Budapesten a Dohány utcai zsinagóga lesz, de néhány vidéki eseménnyel is kiegészül a lista. A rendezvény látogatottsága évről évre kiemelkedően magas – a gazdag kínálat szinte diktálja ezt a tényt. A zsidó könyvnapok és az izraeli gasztronómiai napok mellett rendszeresen visszatérő fesztiválelem a filmes szekció, amelyben ezúttal Efrájim Kishon filmre vitt írásai és Ráday Imre alakításai állnak a fókuszban. Számos kiállítás és koncert mellett az egyik különlegesség Donizetti Szerelmi bájitalának átirata lesz – haszid változatban. A visszatérő fellépők között szerepel például a Győri Balett együttese, a Budapest Klezmer Band és a Sziámi zenekar is. (VG)

Teljes programkínálat a Naptár-ban

One Response to “Csemegék a Zsidó Nyári Fesztiválon”

 1. Mari

  [img_assist|fid=17874|thumb=1|alt=plakát]
  A Nyári Zsidó Fesztivál keretein belül, szeptember 1-én és 4-én a Thália Színház Új kamaratermében ismét látható lesz Hanoch Levin: A bennünk lévő csodálatos nő című darabja, a Gólem budapesti zsidószínház előadásában.
  A darab fordító-rendezője, Borgula András azt írja a szinhaz.hu fórumán, az előadás rajongói által nyitott topicban: Eljött az idő…mától jegyek vásárolhatók az előadásra!!! Ha valaki úgy döntene már most, hogy szeptember elsején vagy negyedikén megtiszteli az előadásunkat a jelenlétével.”

  Egy nézői vélemény: Nagy öröm volt végignézni az élvezetes előadást, ami nemcsak a remekül dolgozó, tehetséges színészeknek, az ötletes és szórakoztató jelmezeknek, a bravúros koreográfiának, a jó hangulatnak köszönhető, hanem annak is, hogy e produkció esetében a két nézőtéri szektor közé rendezés nem divatos modornak tűnt, hanem magától értetődőnek.

  És végül a szereposztás: Palóc Eszter, Rusznák Rita, Magda Dóra, Végh Tibor, Hadik Miklós, Fejszés Attila, Szűcs Balázs és Nagy Bence.

  Jó szórakozást!


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51