Forrás: Hírtv

Négy izraeli arabot agyonlőtt, tizenhármat pedig megsebesített egy katonaruhát viselő zsidó telepes csütörtökön este egy izraeli autóbuszon. A busz utasai meglincselték a terroristát.

Az egyik legszélsőségesebb telepes-csoporthoz tartozó, katonai egyenruhát viselő férfi a Gázai kivonulás miatt szólalkozott össze a busz arab utasaival. Fegyvert rántott és négy utassal végzett. A lövöldözés után a helyi lakosok megrohamozták a buszt és agyonverték a fegyverest.

Yigal Palmor, külügyi szóvivő, Izrael: „A terror az terror, a terrorista pedig terrorista, bárki is legyen az elkövető” – kommentálta a támadást az izraeli külügyi szóvivő.

Ariel Saron mioniszterelnök egy vérszomjas terrorista bűncselekménynek nevezte az arab civilek lelövését. A Hamasz palesztin szervezet bosszúval fenyeget.

Mushirt Al-Masri,Hamasz szóvivő : „A Hamasz és a palesztinok nem fogják ölbe tett kézzel nézni a paleszinok vérének kiontását. Minden palesztin csoportnak joga van válaszolni az ilyen cionista bűnökre.”

A titkosszolgálatok már korábban figyelmeztettek arra, hogy a radikális zsidó telepesek erőszakot alkalmazhatnak a palesztinok ellen, hogy megakasszák a két hét múlva kezdődő gázai kivonulást. 1990 óta ez volt a legvéresebb támadás izraeli arabok ellen.

Comments are closed.